reklama 11A

Nechybělo mnoho k 90 %! Werth opět zářila, tentokrát v Neumünsteru

ikonka

Hvězda světové drezurní scény zazářila v Neumünsteru. Isabell Werth shlížela na své soupeře ze zlatého stupínku v obou vypsaných soutěží v rámci Světového poháru Západoevropské ligy. V nedělním Grand Prix küru nechybělo mnoho k hodnocení 90 %...
17.02.2019 16:25  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Domácí kvalifikační kolo Světového poháru v drezuře v Neumünster, si nenechala ujít kompletní trojice ve vedení průběžného žebříčku Západoevropské ligy, která reprezentuje právě německé barvy, a to Helen Langehanenberg, Dorothee Schneider i Benjamin Werndl.

 

Langehanenberg ve vedení

Z této trojice se nejvíce dařilo Helen Langehanenberg, která se radovala ze dvou stříbrných příček soutěží při CDI-W. V sedle koně Damsey FRH se postavila na 2. místo v sobotní úloze Grand Prix s výsledkem více jak 76 % a v nedělním küru na stejné úrovni bezmála 84 %. Do svého žebříčku tak v Neumünsteru připsala dvacet bodů a s celkovým počtem 71 bodů tento žebříček vede.

Její krajanka Dorothee Schneider se také nenechala před domácím publikem zahanbit a dojela si v Grand Prix pro 5. a v Grand Prix küru pro 4. místo konečného pořadí. Celkově jí tak shází na vedoucí Langehanenberg jediný bod. Ve startovním poli tohoto mítinku se neztratil také průběžně třetí jezdec žebříčku Světového poháru Benjamin Werndl, který po devátém kole v Neumünsteru počítá celkem 68 bodů, mezi kterými je započítáno také 15 bodů z tohoto kola.

 

Vítězství ale brala Werth. Obě.

Stejně jako v sobotní úloze Grand Prix, i v Grand Prix küru, jež zakončil program tohoto kola Světového poháru, nedala šanci zvítězit svým soupeřům Isabell Werth. Světová jednička potvrdila svou formu především v küru, kde si dojela s klisnou Weihegold OLD pro hodnocení bezmála 90 %, konkrétně 86.810 %!

 

Kompletní výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM
Ilustrační foto: FEI/DigiShots





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE