reklama 11A

Návrat bílé hvězdy. Rousse v Deauville bojovala o vítězství

ikonka

Loňská vítězka Velké ceny českého turfu Rousse v úterý zaznamenala v Deauville svůj nejlepší letošní výsledek. V dostihu na 2000 metrů finišovala pod žokejem Theem Bachelotem druhá. Zbylým českým aktérům v Deauville se nedařilo.
02.07.2019 15:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Čtyřletá bělka Rousse ze stáje Hana Veselá v úterý vybojovala druhé místo v Deauville. Svěřenkyně trenéra Václava Luky sahala ve finiši Prix de Bernay (2000 m, 28 000 eur) po vítězství, ale stylem start - cíl jdoucí klisna Park Bloom nakonec její útok o 3/4 délky odrazila.
 
Theo Bachelot českou zástupkyni od začátku držel na blízké druhé pozici a do cílové roviny točil už na úrovni špice. Alexis Badel v sedle vítězky však odhadl tempo dokonale.
 
Pro Rousse to byl letošní třetí start, do sezony vstoupila květnovým devátým místem v německém listed a čtvrtou příčkou v Lyonu Parilly. Od svého příchodu do Česka už stihla třikrát zvítězit, mimo jiné v loňské Velké ceně českého turfu při Evropském poháru žokejů a v tiercé handicapu v Saint-Cloud.
 

Čtěte také: Filip Minařík povede tým Evropa na Shergar Cupu. Splněný sen, říká

 
Zbylí tři koně v českém tréninku vyšli v úterním Deauville naprázdno. Čtyřletý Khochenko pod Radkem Koplíkem v Prix de L’Iton (1900 m, 23 000 eur) absolvoval aktivní dostih ze špice a před distancí se dostal do vedení. V posledních metrech však reprezentantovi majitele Václava Slováka došly síly a propadl se na jedenáctou příčku.
 
Na dotované příčky ve stejném dostihu nedosáhla ani dvojice koní stáje Leram, Veakalto přišel o všechny šance už v posledním oblouku a maximem zezadu jdoucího Rubense pod Mickaelem Barzalonou byla devátá příčka.
 
Další starty českých koní v Deauville jsou plánovány na středu, mimo jiné se představí čerstvý vítěz Ceny ministerstva pôdohospodárstva Beau Massagot.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE