Nations Cup má první kvalifikované do finále. Irský triumf v Abu Dhabi

ikonka

První kolo série Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 proběhlo v neděli 23. ledna ve Spojených arabských emirátech. Vítězství v Abu Dhabi vybojovali Irové, ale nemenší radost měli i domácí, kteří vybojovali druhou příčku a postoupili do finále.
23.01.2022 17:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Vítězem Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 v Abu Dhabi se stal tým Irska. Ten po vyškrtnutí nejhorších výsledků nezaznamenal ani jeden trestný bod. Dvě čisté jízdy předvedli Jack Ryan s valachem BBS McGregor a David Simpson na valachovi Foudre F. 
 
Druhé místo obsadil celek Spojených arabských emirátů. V prvním kole si připsal čtyři trestné body, v druhém šly tři dvojice s nulou a čtvrtá již ani nemusela nastoupit, jelikož by na pořadí nic nezměnila. Třetí v pořadí Britové totiž nasbírali dohromady 17 trestných bodů, čtvrté Německo pak mělo na kontě 34 bodů. 
 

Psali jsme: Začíná Longines FEI skokový Pohár národů 2022. Češi budou letos u toho

 
Naprázdno nevyšla ani Saudská Arábie. Ta sice inkasovala 48 trestných bodů a skončila pátá, ale v rámci týmů bodujících v regionu Středního východu byli druzí, a to pro ně znamená, stejně jako pro Spojené arabské emiráty, postup do finále Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 konaného v Barceloně na přelomu září a října. 
 
Bez kvalifikace tak zůstalo pouze Jordánsko a Sýrie. Jordánsko skončilo s 50 trestnými body šesté, resp. třetí ve skupině. Reprezentanti Sýrie měli na startovní listině jen tři dvojice a jedna parkur nedokončila, což znamenalo vyloučení pro celý tým. 
 
Foto: FEI / Martin Dokoupil