reklama 11B

Natalia Tarabini: Ryko pro mě byl nezajímavý, ale nakonec si mě získal

ikonka

Natalia Tarabini startuje letos poprvé v kategorii mladých jezdců. Na začátku července se účastnila v sedle desetiletého Ryka hlavní soutěže Zlaté podkovy ve Vrchovanech, dojela na skvělé třetí příčce, a právě o Rykovi jsme si s jezdkyní povídali.
09.07.2020 06:14  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jezdkyně Natalia Tarabini má za sebou start ve dvou hvězdách při kvalifikačním kole Zlaté podkovy ve Vrchovanech a v sedle desetiletého valacha Ryka dokončila na skvělé třetí příčce. Ryka jezdí již třetím rokem a považuje ho za svého nezapomenutelného koně.
 
Který kůň je pro vás ten životní?
 
Ryko je ten největší parťák v životě, kterého jsem kdy měla. Všechno, co mu dáte, vám oplatí zpátky. Je to velice mazlivý koníček s velkým srdcem.
 

ČTĚTE TAKÉ: Ticová: Nik byl takové ošklivé káčátko. Manžel se za něj zkraje styděl

 

Jaké bylo vaše první společné setkání?
 
Naše první setkání nebylo vůbec zajímavé. Vlastně ani prvních pár dní jsem nevěděla, že je tady. Pro mě to byl dost nezajímavý kůň. Nikdo z nás netušil, že ho vlastně začnu o dva roky později jezdit, byl to koníček pro mamku, ne pro mě. První opravdové setkání bylo až týden před soustředěním. Jak jsme tak jezdili po závodech, soustředěních a trávili spolu každý den, skvěle si mě získal. Vlastně ani nevím, kdy se to stalo, že jsme si k sobě našly takhle skvělou cestu, ale jsem za to moc ráda.
 
Vzpomínáte na vaše první společné sportovní zážitky?
 
Závody vždycky dopadly nad moje očekávání. Jedním ze zážitků byl obrovský posun na každých závodech. Náš první závod byl v Přeštěnicích na stupni Z. Pořád si pamatuju, jak jsem ho přes každý skok musela doslova prosit, aby ho vůbec překonal. Nejlepší pocit byl, když jsme zjistili, že díky získaným bodům jsme se dostali na finále Zlaté podkovy, kde jsme startovali na stupni ZL. Byla to pro nás velká výzva po všech stránkách a dopadla skvěle, jelikož jsme si odvezli třetí místo.
 
Jakých vašich společných úspěchů si nejvíce vážíte?
 
Prvního místa z loňského roku na finále Zlaté podkovy v soutěži 1*, dále také první místo, když jsme poprvé v Přeštěnicích jeli soutěž CNC2*, a závody ve Strzegomi - sice nedopadly nejlépe, ale pro nás bylo důležité, že jsme je dokončily.
 
Čím je pro vás Ryko speciální?
 
Je pro mě jedinečný. Vždycky, když někdo projde kolem jeho boxu, dá hlavu na stranu, aby ho pořádně podrbali pod krkem. Vždycky udělá všechno pro to, aby si získal pozornost všech lidí, a musím přiznat, že to se mu vážně daří.
 

ČTĚTE TAKÉ: Markéta Vášová: Leontýna nemá ráda přeskoky. Považuje je za zbytečné

 

Označila byste ho jako ideálního koně pro všestrannost?
 
Ano i ne. Po drezurní a skokové stránce je ideální. Bohužel v krosu vždycky bojujeme se cvalem a s překážkami z rychlého cvalu, ale jak říkám, oplatí mi všechno, co pro něj udělám. A jsem si jistá, že kdyby to pro něj bylo moc, dokázal by mi to naznačit.
 
Na který společný zážitek jen tak nezapomenete?
 
Rozhodně na naší cestu od prvních závodů do teď. Bylo několik probrečených závodů, že se to nepovedlo, ale zároveň neskutečně moc šťastných momentů, že jsme to nakonec všechno zvládli. Nikdy bych nevěřila, že se dostaneme takhle daleko.
 
Foto archiv Natalie Tarabini



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE