reklama 11C

Na špici pátečních top soutěží v Šamoríně nechyběly české juniorky

ikonka

Velmi početná česká ekipa reprezentuje na přelomu července a srpna na mezinárodních závodech v Šamoríně a od prvního dne jsou naši jezdci pravidelnými účastníky dekorování. Stejně tak tomu bylo i v pátek, více podrobností se dočtete uvnitř článku.
03.08.2019 00:06  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Opravdu úspěšně zahájili čeští skokoví jezdci svůj reprezentační výjezd do slovenského Šamorína už v prvních dnech konání čtyřhvězdových mezinárodních závodů a ve stejném duchu pokračovali i v pátek. Čtyři šamorínské arény uvedly tento den celkem šestnáct soutěží a dekorování dvanácti z nich se účastnily české dvojice.
 
Nejvyšší soutěže probíhaly na place Main Stadium a pátečním vyvrcholením byla stopadesátka na čas, jíž se účastnil Aleš Opatrný a teprve devítiletý Sangris Boy - mladší kůň se již na startu této soutěže neobjevil. Do rozeskakování se česká dvojice neprobojovala, jelikož v základním kole dvakrát chybovala, což je zařadilo na třiadvacátou pozici z téměř čtyřicítky startujících.
 
V dalších pátečních top soutěžích se o české dekorované pozice postaraly naše juniorské jezdkyně. V dopolední stopětačtyřicítce se dařilo sedmnáctileté Sáře Vingrálkové v sedle hřebce Kas-Sini DC, když v konkurenci více než čtyřicítky účastníků získala s čistým kontem bronzovou příčku. Večerní stopětačtyřicítka se jela již na rozeskakování, kterého se sice teprve šestnáctiletá Tereza Svobodová s velmi schopnou klisnou českého chovu, devítiletou Britanií neúčastnila kvůli jednomu shození v základním kole, nicméně předvedla nejlepší výkon z těch, co nepostoupili, což ve výsledku znamenalo velmi dobré a hlavně dekorované šesté místo.
 
Ve stočtyřicítce v Respect Areně se blýskl Aleš Opatrný s jedenáctiletým Dukatem Vth. Parkur nejenže dokončili bezchybně, ale navíc v pátém nejrychlejším čase a dekorované pozice v této soutěži na čas dosáhla i Zuzana Zelinková s Larimou navzdory čtyřem trestným bodům, patřila jim dvanáctá příčka.
 
Další stočtyřicítka se v Respect Areně jela až od čtvrté odpolední a kralovala v ní opět česká mládež - dekorované pozice ukořistily díky postupu do rozeskakování teprve patnáctileté jezdkyně, bezchybná a druhá Anna Helebrantová s valachem Epo van de Achterhoek Z a v rozeskakování sice dvakrát chybující i přesto osmá Mariana Michlíčková s klisnou Idee van de Achterhoek.
 
Obě páteční stotřicítky se běžely v Horse Shoe Areně, první z nich patřila pouze šestiletým koním. Z osmnácti účastníků se mezi šest rozeskakujících probojovala i juniorka Sára Vingrálková s valachem Damocles From Second Life a ač společně dosáhli nejlepšího času v rozeskakování, chyba na překážce je odsunula na i tak velmi dobrou pátou pozici. V druhé, už odpolední stotřicítce, tentokrát dvoufázové, se dařilo oběma zúčastněným českým reprezentantům. Oba dokončili první i druhou fázi bezchybně, Zdeněk Žíla a Consulent de Prelet Z byli z dvacítky koní čtvrtí a Sára Finsterle s valachem Jappeloup v/h Wilgenbos pátí.
 
Čechům se dařilo i v nižších soutěžích. Ve stopětadvacítkách se slušně umístili Adéla Opatrná a Lordany, po bezchybném rozeskakování čtvrtá z třiceti, Anna Helebrantová a Greta Sw, bezchybně na čas devátá z šestadvaceti, Sofie Najmanová a Houraya, bezchybně na čas pátá z dvaatřiceti, a v té samé soutěži Sára Finsterle a Paddy's Stakkato Girl, bezchybně sedmá, a v neposlední řadě Tereza Svobodová a Charlotte de la Votte Z, bezchybné v obou fázích, výsledně třetí. Ve stopatnáctkách byli dekorovaní Milan Plšek a Caprio, v obou fázích s nulou sedmí, a mladičký, teprve třináctiletý Viktor Skutecký a Jolly Joker, bezchybní na čas o necelé dvě sekundy druzí.
 
Kompletní výsledky jsou k dispozici na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE