Na skokové ME 2020 pojedou junioři a mladí jezdci na konec kontinentu

ikonka

Dlouhá cesta čeká české reprezentanty, kteří se v roce 2020 budou účastnit mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v parkurovém skákání. FEI ho totiž přidělila do města Vilamoura, které leží v jižním Portugalsku.
30.12.2019 11:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

V roce 2019 reprezentovala Českou republiku při mistrovství Evropy mladých kategorií v nizozemském Zuidwolde početná výprava. V dětské kategorii se tam blýskl Štěpán Filip, který postoupil do finále a dojel v něm osmnáctý. Do finále se probojoval také junior František Stružinský. Obsadil 26. příčku.
 
V další sezoně budou muset mladé naděje vážit ještě mnohem delší cestu, pokud se budou chtít účastnit šampionátu starého kontinentu. Mezinárodní jezdecká federace FEI ho přidělila do Vilamoury, což je letovisko na jihu Portugalska. Z Prahy je to tam bezmála 3000 kilometrů.
 
Termín konání je 19. - 26. července 2020. Evropa je protkaná zeměmi s velmi silnou parkurovou základnou. Úřadující mistři pocházejí z Německa, konkrétně Tiara Bleicher v kategorii dětí a Philip Schulze Topphoff v kategorii mladých jezdců. Šampionkou juniorů je Irka Kate Derwin. Týmové zlato brali dvakrát Nizozemci, v soutěži dětí a mladých jezdců a mezi juniory zazářilo družstvo Španělska.