Na D8 se převrátil kamion s koňmi. Jeho řidič nadýchal 1,62 promile

ikonka

Hasiči ze stanice Ústí nad Labem zasahovali ve středu 7. září v ranních hodinách na 62. kilometru dálnice D8 u obce Habrovany na Ústecku. Z kamionu, který ležel na boku, vyprostili pět převážených koní a řidiče, který následně nadýchal 1,62 promile.
07.09.2022 13:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje informoval ve středu dopoledne o dopravní nehodě, která se odehrála na dálnici D8 u obce Habrovany. 
 
Hasiči ze stanice Ústí nad Labem před příjezdem Zdravotnické záchranné služby provedli základní předlékařské ošetření řidiče, jenž je cizí národnosti. Provedli také protipožární opatření na havarovaném vozidle.
 
Následně odpojili tandemový přívěs a vyvedli za asistence veterináře a ošetřovatelů zvířat převážené koně. Těm se podle informací policie nic závažného nestalo. „Utrpěli jen menší odřeniny,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dočasně prý byli umístěni na nedaleké jízdárně v Řehlovicích.
 

Psali jsme: Tragická nehoda na D1. Dva koně nepřežili náraz kamionu do přívěsu

 
Řidič kamionu utrpěl lehké zranění, se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice v Ústí nad Labem, kde skončila i žena, která na místě pomáhala vyprostit koně. „Jeden z koní jí přivodil středně vážné zranění,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.
 
Při dechové zkoušce řidič havarovaného kamionu nadýchal 1,62 promile. Je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Okolnosti nehody policie ČR dál vyšetřuje.
 
Zdroj: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, iDnes.cz
Foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje