reklama 11A

Na CVI míří jezdci z celého světa. Jsme připravení, hlásí z Frenštátu

ikonka

Již posedmé se v pátek 28. června otevře hala Tělovýchovné jednoty Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm, aby tam závodili voltižéři z celého světa. Na mezinárodní závody CVI dorazí jezdci z Evropy, ale také z Mexika, Argentiny nebo Uruguaye.
26.06.2019 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Mezinárodní závody CVI pořádá už sedmým rokem sehraný tým z Tělovýchovné jednoty Slovan Frenštát. „Organizace je stejná, jako v minulých letech, nezařazujeme žádné novinky, ale čerpáme ze zkušeností, které se nám osvědčily,“ říká za pořadatele Adéla Svobodová s tím, že práce je hodně a lidí, kteří jsou ochotní pomáhat, není moc. „Jsme dobře připraveni, i přes drobnou komplikací, když se nám omluvil jeden z rozhodčích nedlouho před akcí, a museli jsme sehnat dalšího člověka do sboru“, dodává.
 
Do Frenštátu přijedou voltižéři z Evropy, dorazí zástupci Německa, Maďarska, Slovenska, Polska, Rumunska nebo poprvé také Švýcarska. Představí se i Finové a Rusové. Z mimoevropských zemí se mohou diváci těšit na jezdce z Mexika, Uruguaye a Argentiny. Rozrostl se počet startujících v nejvyšší tříhvězdové kategorii, jednotlivců odstartuje patnáct. Nastoupí Kateřina Kocurová a Jan Hablovič, kteří loni slavili ve Frenštátě úspěchy. Doplní je další Češka Nela Stříbná. Nahlášeny jsou také tři skupiny do CVI3* včetně českého želízka v ohni - skupiny z Albertovce. Ve dvouhvězdové kategorii pro juniory nebude chybět dlouhodobě úspěšná domácí reprezentantka Tereza Czyžová.
 
Pořadatel nachystal pro malé návštěvníky možnost svezení na ponících. Ve Frenštátě jsou připravení i na horké počasí, které v poslední dnech panuje v celé České republice. Podhůří Beskyd je na tom o poznání lépe, než rozpálená velkoměsta. „V pátek a v sobotu má být podle předpovědi do 24 stupňů, to je zvládnutelné. V neděli má být až 29, ale hala se dá otevřít tak, aby to bylo pro divácky i závodníky přijatelné,“ uzavírá Adéla Svobodová.
 
Závodit se začne v pátek 28. června, kdy jsou na programu povinné sestavy. Pokračovat se bude volnými sestavami v sobotu a v neděli přijde vrchol závodů.
 

Podrobné informace najdete na webu závodů http://cvifrenstat.com/

Sobotní i nedělní program můžete sledovat ŽIVĚ NA EQUITV

Ilustrační foto: Petr Videnka





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE