Během CCI v Borové dominoval Mergler. Tři Češky na stupních vítězů

ikonka

Mezinárodní závody ve všestrannosti v Borové byly v neděli 12. září zakončeny parkurovou částí. České jezdkyně Eliška Orctová, Adéla Císařová a Diana Lochmanová se po povedené závěrečné disciplíně udržely v elitní trojici.
12.09.2021 19:50  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Parkurová část uzavřela mezinárodní mítink ve všestrannosti v neděli 12. září v Borové. V kategorii CCI2*-S se ve vedení udržela německá jezdkyně Anna-Katharina Vogel s klisnou Lucky Bon Bini. Ta absolvovala parkur bez trestných bodů, stejně jako všech pět dekorovaných jezdců. Na druhém místě skončila česká reprezentantka Eliška Orctová s s Kireou. Elitní trio uzavřela opět Anna-Katharina Vogel, tentokrát s koněm Cinzano P.
 
V CCI3*-S zvítězil německý reprezentant Hannes Mergler s koněm Shiga 2. Stejný jezdec obsadil i místo druhé. Třetí místo získala Diana Lochmanová s valachem Simon, když stejně jako vítěz absolvovala parkur bez chyby. Do elitní pětky se probojoval i Miroslav Trunda s klisnou Ideale Coeur De La Licorne, který s malou penalizací za čas obsadil konečné čtvrté místo.
 
Ani v poslední kategorii CCI2*-L nedošlo k velkým změnám v elitní pětce. První místo si odnesla rakouská jezdkyně Amy Rose Frühwirth s valachem Gin Tonic 150. Ta sice dokončila parkur s osmi trestnými body, ale díky povedené drezuře a crossu jí tento výsledek stačil na vítězství. Čistý parkur absolvovala česká jezdkyně Adéla Císařová s klisnou Amana a vybojovala tak místo druhé. Stejná jezdkyně s koněm Chesterton se umístila i na místě třetím po jedné shozené překážce. V elitní pětce ještě figurovala Lucie Příhodová s Cry Boyem, která si po bezchybné jízdě v závěrečné disciplíně polepšila na čtvrtou příčku.
 
Současně s mezinárodními závody v Borové probíhaly i národní závody a finále KMK ve všestrannosti. Šampionem šestiletých koní se stal Lotus Palita, kterého předváděl Miroslav Trunda. Mezi pětiletými byl nejlepší Dark Diamond 66 s Eliškou Orctovou a v kategorii čtyřletých koní zvítězil Happy Day 3 v sedle s Matyášem Dáňou.
 
Foto: Marcel Runštuk