reklama 11D

MS 2019: Všestranní mladí koně v Lion d´Angers. Loni vládl irský chov

ikonka

Jedním z posledních šampionátů, kterým jsme se v pravidelné rubrice ještě nevěnovali, je mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti. Jeho tradičním dějištěm je francouzský Lion d´Angers, který je každoročně cílem i českých reprezentantů.
18.05.2019 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Vítězná dvojice z kategorie šestiletých 2018. Foto: FEI / Libby Law
 
Pro šesti a sedmileté koně je určené mistrovství světa ve všestrannosti. To se již řadu let jezdí ve Francii v Le Lion d´Angers, které leží asi hodinu a půl cesty severovýchodně od Nantes. Letošní termín je stanoven na 17. - 20. října. Mladší věkovou kategorii koní čeká soutěž CCI2*L a sedmiletí koně pojedou o hvězdu vyšší úroveň. 
 
V loňském roce šampionátu dominovali koně plemenných knih ISH a SF, tedy irský sportovní kůň a francouzský jezdecký kůň. Mezi šestiletými zvítězil valach Cristal Fontaine (SF) v sedle s britskou jezdkyní Kitty King. Další tři pozice zaujali koně plemene ISH Emerald Johny, Cooley Moonshine a Universal Cooley. 
 
V kategorii sedmiletých koní vyhrála brandenburská klisna Asha P, s kterou startovala Němka Ingrid Klimke. Druhé místo patřilo irské klisně Capels Hollow Drift a bronz vybojoval valach plemene SF Babylon de Gamma.
 
Každoročně tam vyráží také čeští reprezentanti. Z nedávných ročníků utkvěl v paměti fanoušků výkon Miroslava Trundy z roku 2017, kdy v sedle tehdy šestileté klisny Shutterflyke (NRPS holandský jezdecký kůň) dojel osmý.  
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE