Moussac: Stala jsem se obětí falešné reklamy. Opatření FEI respektuji

ikonka

Emma Augier de Moussac má od 23. prosince 2019 z nařízení FEI dočasně pozastavenou činnost, důvodem je pozitivní dopingový test. Vše naznačuje tomu, že její start na olympiádě ohrožuje potravinový doplněk prezentovaný jako stoprocentně přírodní.
27.01.2020 19:44  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Na konci roku 2019 přijala česká reprezentantka Emma Augier de Moussac rozhodnutí Mezinárodní jezdecké federace o dočasném pozastavení činnosti na základě pozitivního dopingového testu, konkrétně na zakázanou látku hydrochlorothiazid spadající mezi diuretika a maskovací látky. Aktuálně se tedy nemůže účastnit soutěží a koně udržuje v závodní formě její trenér Vincent Voorn, aby byl zajištěn co nejrychlejší návrat Emmy zpět na mezinárodní kolbiště.
 
Emma Augier de Moussac vydala na svých webových stránkách následující prohlášení:
 
"Z estetických důvodů jsem užívala po dobu jednoho měsíce potravinový doplněk, který byl prezentovaný jako stoprocentně přírodní. Bylo tak uvedeno v příbalovém letáku, na obalu i na webových stránkách produktu. Antidopingový test však prokázal zakázanou látku. Na základě toho jsem okamžitě nechala provést kompletní analýzu potravinového doplňku v certifikované laboratoři, kde bylo potvrzeno, že produkt ve skutečnosti vůbec není stoprocentně přírodní a obsahuje zmiňovanou zakázanou látku. Přijala jsem dočasné pozastavení činnosti až do konečného rozhodnutí Mezinárodní jezdecké federace. Bohužel jsem se stala obětí falešné reklamy prodejce potravinového doplňku, který jsem konzumovala."
 
Zdroj: www.eam-sporthorses.com