reklama 11A

Monte Carlo, město kasin a Formule 1, ožije závodem Global Champions

ikonka

Maraton závodů seriálu Global Champions pokračuje. Od přelomu května a června nebyl víkend, kdy by některé z evropských měst nemělo možnost vidět nejlepší parkurové jezdce a koně světa. Ve dnech 27. až 29. června se bude závodit v Monaku.
26.06.2019 11:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Monte Carlo, město v Monaku spojené hlavně s kasiny a závody Formule 1, ožívá jednou ročně také prestižní jezdeckou akcí. Mítink Global Champions se tam letos koná od 27. června a jedná se již o desáté kolo této sezony.
 
V týmové soutěži Global Champions League pochopitelně nebudou chybět Pražští lvi. Tentokrát je budou reprezentovat Marco Kutscher, Wilm Vermeir a Gerco Schröder. 
 
Dva vybraní jezdci z této trojice nastoupí k první soutěži v rámci ligy hned v první den závodů, tedy ve čtvrtek. Její start je stanoven na 20.00 hodin. Účastníky čeká parkur s překážkami do 155 centimetrů, jehož autorem bude německý stavitel Frank Rothenberger. 
 
První obtížné zkoušce bude předcházet odpolední zahajovací soutěž na čas do 145 centimetrů. Rámcové parkury jsou na programu také v pátek, kdy budou připraveny kurzy až do 150 centimetrů. 
 
Oba vrcholy pak nabídne sobota. Od 16.45 hodin začne druhé kolo ligové soutěže, tentokrát už na maximální možné výšce a obtížnosti. Až 160 centimetrů budou mít i překážky Grand Prix, jež vypukne až v půl desáté večer.
 
Vítězný tým z Global Champions League si zapíše 30 bodů do žebříčku, v němž aktuálně vedou London Knights se 172 body. Pouze o dva body za nimi jsou Shanghai Swans a na třetí příčce se drží Madrid in Motion se ztrátou 10 bodů na lídry. Prague Lions jsou devátí se 120 body. Všech šestnáct celků se představí v druhé polovině listopadu při posledním mítinku sezony Global Champions Prague PlayOffs v pražské O2 areně.
 
Důležité také je, kdo ovládne Grand Prix Monaka. Tato individuální soutěž je bodovaná do žebříčku, z něhož vzejde celkový šampion ročníku. Navíc vítěz Velké ceny získává přímý postup do speciální soutěže Super Grand Prix, jež se odehraje rovněž v Praze, a to v sobotu 23. listopadu. 
 
Prozatím známe devět hvězdných jmen, na která se diváci v Praze mohou těšit. V úvodním kole v katarském Dauhá se kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku vyhrál belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Jediné asijské kolo konané v Šanghaji vyšlo nejlépe izraelské jezdkyni Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. V Hamburku se dařilo domácímu jezdci Danielovi Deusserovi a středomořské klima sedmého závodu v Cannes svědčilo Nielsovi Bruynseelsovi. Ve Stockholmu vyhrál před domácím publikem Peder Fredricson a v prozatím poslední Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci Brit Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už mí díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Mario Grassia / LGCT




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE