Mistrovství světa mladých drezurních koní bylo přesunuto na prosinec

ikonka

Krytá jezdecká aréna Niedersachsenhalle ve Verdenu se v roce 2020 stane dějištěm Mistrovství světa mladých drezurních koní, konkrétně ve dnech 9. až 13. prosince. Díky novému termínu se tato událost uskuteční vůbec poprvé v kryté jezdecké hale.
07.05.2020 14:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Jezdecký kalendář napříč celým světem zaznamenává v důsledku koronavirové pandemie řadu změn, jelikož je kvůli omezení akcí znemožněno pořádat a účastnit se kvalifikačních soutěží. V Německu platí zákaz veřejných akcí až do 31. srpna 2020. Na základě toho byli pořadatelé Mistrovství světa mladých drezurních koní, které se po čtyřech letech vrací z nizozemského Ermela do Verdenu, nuceni stanovit nový termín, jelikož se původně počítalo se začátkem srpna.
 
Předložen byl návrh na datum 9. až 13. prosince 2020, který byl nejdříve zamítnut s odůvodněním, že by se mělo jednat o venkovní akci. Nakonec byl však tento termín schválen a oficiálně zanesen do FEI kalendáře. Mistrovství světa mladých drezurních koní se tedy poprvé uskuteční v kryté hale, a to ve verdenské Niedersachsenhalle.
 
Zdroj: www.eurodressage.com
Foto FEI/Hippo Foto - Dirk Caremans