Mistrovství světa 2022. Vytrvalce čeká 160 kilometrů v okolí Verony

ikonka

Itálie zažije podruhé v řadě seniorské mistrovství světa ve vytrvalosti. Zatímco v uplynulé sezoně závodili vytrvalci v Pise, v říjnu 2022 zamíří do Verony. Čeká je náročná trasa o délce 160 kilometrů. V roli obhájců týmového zlata budou Španělé.
02.01.2022 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V uplynulém roce proběhlo seniorské mistrovství světa ve vytrvalosti. Jeho dějištěm byla italská Pisa a v sezoně 2022 to bude opět Itálie, kam zamíří vytrvalci z celého světa. Další šampionát seniorů se bude konat 22. října ve Veroně. Na dvojice bude čekat náročná trasa dlouhá 160 kilometrů.
 
Do výsledků a pořadí výrazně promlouvá kondice koní, vždyť při posledním mistrovství mohla být hodnocena jen tři z dvanácti družstev. Započítávaly se tři nejlepší dosažené výsledky, jenže hned u devíti celků soutěž nedokázal dokončit dostatečný počet dvojic.
 
Mezi neklasifikovanými týmy se tak ocitly země ze středního východu, které ve vytrvalosti dominují. Třeba Spojené arabské emiráty, Bahrajn nebo Omán.
 
Naopak v dobré kondici se předvedli koně evropských vytrvaleckých velmocí. Zlato brali Španělé a bronz putoval do Francie. Mezi ně se vklínilo družstvo Brazílie.
 
V soutěži jednotlivců se na nejvyšších příčkách seřadili reprezentanti Spojených arabských emirátů Salem Hamad Saeed Malhoof Al Kitbi a Mansour Saeed Mohd Al Faresi. Prvně jmenovaného donesla ke zlatu klisna Haleh druhý jezdec sedlal valacha Birmann Aya. Třetí místo obsadila čilská dvojice Boni Viada de Vivero a AS Embrujo.
 
Foto: Christophe Taniére / FEI