reklama 11D

Minařík pojede hvězdného bělouše. Tribuny zůstanou prázdné

ikonka

Je to splněný sen, i když v nezvyklých kulisách. Žokej Filip Minařík o víkendu pojede v Nakajamě hvězdného bělouše Win Brighta. Desetitisíce diváků však budou muset kvůli pokračujícímu boji proti šíření koronaviru zůstat doma.
27.02.2020 13:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
K nadcházející nedělí vzhlíží Filip Minařík už několik týdnů. Český žokej, který během aktuálního japonského angažmá zatím nasbíral pět vítězství a v minulých týdnech jezdil hlavně outsidery, povede v Nakajamě hvězdného bělouše Win Brighta v grupě 2 The Nakayama Kinen.
 
Do sedla šestiletého svěřence trenéra Jošihira Hatakejamy ze stáje Win Co Ltd. se dostal jako náhradník za zraněného žokeje Masamiho Matsuoku. "S tím dostihem je samozřejmě spojen nemalý tlak, ale já se hlavně těším. Na takových koních jsem v životě moc neseděl," říká Minařík.
 
Win Bright půjde na start 1800 metrů dlouhého dostihu dotovaného 127,7 miliony jenů jako vítěz dvou posledních ročníků. Celkem si zatím připsal 9 vítězství z 21 startů, a to nejen doma, ale i v Hongkongu. Loni triumfoval mimo jiné v Queen Elizabeth II Cupu (Gr.1) a na sklonku roku přidal úspěch v Hong Kong Cupu (Gr.1), kde zdolal železnou klisnu Magic Wand.
 

Dostihy a koronavirus: Běhá se bez lidí a měří nám teplotu, říká Vraj

 
"Jezdil jsem ho třikrát v práci a všechno proběhlo naprosto skvěle. Hlavním favoritem v neděli ale zřejmě nebude. Pole je vyrovnané a mezi soupeři je hned několik domácích koní na úrovni grupy 1," odhaduje Minařík.
 
Jeho setkání s Win Brightem se odehraje před prázdními tribunami. Japonská dostihová autorita JRA ve čtvrtek oznámila, že v rámci snahy o omezení dalšího šíření koronaviru zůstanou závodiště od soboty 29. února pro diváckou veřejnost uzavřena. Sáhla tak ke stejnému opatření, které už před časem učinil Hongkong.
 
"Škoda, že se poběží bez diváků. Očekávalo se minimílně 50 tisíc lidí, ale nedá se nic dělat," dodal Minařík.
 
 
Foto: Manabu Miura a Instagram Filipa Minaříka



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE