Milovníci koní z celé Evropy míří do Essenu. Koná se tam Equitana 2023

ikonka

V německém Essenu proběhne od 9. do 15. března světová jezdecká show, výstava a veletrh Equitana. Mezi hlavní hvězdy letošního ročníku bude patřit Guillaume Mauvais a jeho hřebec Comtois. Prezentovat se tam bude více než 600 vystavovatelů.
06.03.2023 10:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Jedinečná show a obří veletrh za účasti všech renomovaných značek. To je Equitana, která na týden obsadí celé výstaviště v německém Essenu. 
 
Návštěvníci budou moci od 9. do 15 března sledovat téměř tisícovku účinkujících se 700 koňmi třiceti různých plemen. Pořadatelé akce letos kladou mimořádný důraz na vzdělávání, welfare zvířat, ale také na témata elektromobility a udržitelnosti. Nejlepší vývoj v těchto oblastech bude oceněn cenou Equitana Innovation Award. A oceněny budou také nejoddanější projekty v oblasti dobrých životních podmínek zvířat.
 

Psali jsme: Od hraní s koňmi až po show Equitana. Miloslav Simandl si splnil sen

 
Špičkoví jezdci a trenéři jako jsou například Ingrid Klimke, Ute Holm nebo Bernd Hackl se při tréninkových ukázkách podělí o své zkušenosti při práci s koňmi. K vidění bude také několik soutěží, a to například ve Working Equitation, ale také v halové všestrannosti za účasti Michaela Junga či Julie Krajewski. Atraktivní podívanou nabídne i závod islandských koní. Nedílnou součástí Equitany jsou i početné chovatelské ukázky. 
 
Největším magnetem bude samozřejmě Hop Top Show, jejíž podtitul je letos Mosaique. Proběhne v pátek, v sobotu a v neděli od 19:30 hodin. Vystoupí v ní celá řada slavných umělců a koní z celé Evropy.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko výstaviště v Essenu
Zdroj: tisková informace výstaviště v Essenu