reklama 11A

Příhodův vydařený Kreuth. Nakonec veze domů z CCI3* sedmé místo

ikonka

Český reprezentant ve všestrannosti Miloslav Příhoda startoval ve dnech 11. až 14. dubna v německém Kreuthu. Po výborné jízdě v krosu CCI3*S, přidal v neděli čtvrtou nejlepší jízdu v parkuru. Nakonec se radoval v sedle Ferreoluse ze 7.příčky...
14.04.2019 20:04  |  Autor: Josef Malinovský / Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B
Do Kreuthu vyrazil Miloslav Příhoda na mezinárodní závody ve všestrannosti nejen s Ferreolusem, ale také s Eldoradem a Alantinem. 
 
V nejvyšší kategorii CCI3*S nezačal závod pro českého jezdce úplně nejlépe. S Ferreolusem zajel drezuru za 35,9 bodu, což znamenalo až 28. řádek průběžné výsledkové listiny. Sobotní kros ovšem dokončil čistě pouze s dvěma trestnými body za čas a posunul se na 8. místo. 
 
Ve stejné soutěži startuje i světová hvězda Ingrid Klimke s Aschou P. Ta je aktuálně druhá s 26,4 body za další německou dvojicí, kterou je Julia Krajewski a Samourai du Thot. Její skóre je 20,5 bodu. 
 

V neděli ještě o příčku výš

Miloslav Příhoda vylepšil své umístění v nejnáročnější vypsané soutěži CCI3*S nedělním parkurem, který v sedle Ferreoluse zajel bezchybně a ve čtvrtém nejrychlejším čase. Celkově to pro českou dvojici znamenalo ještě o příčku lepší konečné umístění a nakonec se tak mohla radovat ze 7. místa.

Česká vlajka se ale neztratila z předních příček také další dvou soutěží, ve kterých své svěřence sedlal Miloslav Příhoda. Českému jezdci se podařilo probojovat až do elitní pětky soutěže L, kde spolu s Eldoradem bral 4. příčku. V sedle Alantina v soutěži A* pak obsadil konečné 14. místo.

„Ferreolus se v Krethu předvedl v mnohem lepší formě než před čtrnácti dny v Luhmuehlenu. S drezurou jsem byl, až na moji zbytečnou chybu, spokojen. Bohužel se mi nepodařila jedna cvalová pasáž, která se prolínala do dvou cviků, a díky tomu jsem ztratil dost bodů za dvě známky. Nicméně ocenění dvou cviků za 8,5 bodů si obzvlášť v Německu vážím. V krosu jsme tentokrát jeli už na ostro a to se vyplatilo. Jen nepatrné překročení času a zcela bezproblémové překonání překážek nám vyneslo značný posun vpřed. Závěrečným čistým parkurem Ferreolus potvrdil svou kvalitu! Taktéž mě potěšil šestileté Eldorado, který si poradil s danou obtížnosti a může se přesunou do soutěží CCI2*. O rok mladší Alantino si z Kreuthu odváží cenné zkušenosti a taktéž bezproblémový průběh závodu,“ hodnotí své výsledky z Kreuthu Miloslav Příhoda.

 

Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Foto archiv Miloslava Příhody (video PrtSc)




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE