reklama 11B

Miloslav Příhoda: Do Královic se těším. V plánu je i festival za měsíc

ikonka

Druhé skokové kolo Zimního jezdeckého poháru hostí 22. února Královice u Slaného. Chystá se tam se svými koňmi i pravděpodobný olympijský účastník Miloslav Příhoda. V královické hale chce startovat i za měsíc, na Jezdecký festival vezme Ferreoluse.
19.02.2020 16:34  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V sobotu 22. února se v Královickém dvoře u Slaného koná druhé skokové kolo probíhajícího Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace (ČJF). Na programu je osm soutěží od 60 centimetrů pro pony až po parkury střední úrovně (do 125 cm). Den před uzávěrkou přihlášek bylo nahlášeno bezmála sto padesát startů, a to i přesto, že termín druhého kola probíhá v den konání jezdeckého galavečera Středočeské oblasti ČJF a následující den, v neděli 23. února, se uskuteční další halové skokové závody ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou, tedy taktéž ve Středočeském kraji. 
 
Do Královic přijede se svými koňskými svěřenci také Miloslav Příhoda, pravděpodobný účastník olympijských her v Tokiu 2020 v disciplíně všestrannost. Halové parkurové soutěže jsou pro něj vhodným tréninkem před startem venkovní sezony. „Vzhledem k tomu, že pomalu začíná příprava military koní, využívám probíhající halové závody k tréninkovým účelům, ale mám ve výcviku také řadu mladých koní a koní určených k prodeji, kteří by pak měli plynule navázat venkovní sezonou,“ prozradil jezdec. „Závody vybírám podle skladby soutěží, abych mohl obsadit ty nižší s mladými koňmi, ale zároveň měl místo v kamionu pro starší koně. Vybírám spíše jednodenní závody, halová sezona není přece jen pro mě ta hlavní, využívám ji spíše jako přípravu na venkovní akce.“
 

PSALI JSME: Potvrzeno! Česko může vyslat na Hry do Tokia dva jezdce všestrannosti

 
Miloslav Příhoda obdržel v pondělí 17. února zprávu od Mezinárodní jezdecké federace, v níž byla pro Českou republiku potvrzena dvě individuální místa pro účast na olympijských hrách v Tokiu. Letošní sezona tedy bude pro něj a pro Miroslava Trundu ve znamení olympijských příprav. 
 
Do Tokia se Miloslav kvalifikoval s koněm Ferreolus, který aktuálně pracuje spíše kondičně. „Zaměřili jsme se nyní hodně na drezurní přípravu. Na halových závodech by se měl Ferreolus představit pouze v polovině března při Jezdeckém festivalu v Královicích, kde by absolvoval soutěže Velké túry, tedy na úrovni stupně obtížnosti ‚S‘. Pokud pak půjde vše podle plánu, měl by startovat první týden v dubnu na tříhvězdových závodech v německém Kreuthu a čtrnáct dní na to ve čtyřhvězdové soutěži ve Strzegomi. Jeden z hlavních cílů pak bude v polovině května Marbach, a pokud mi přijmou přihlášku, tak i Luhmühlen, kde se koná mistrovství Německa,“ prozradil své plány na letošek Miloslav Příhoda. „Organizace kolem olympijských her je zatím pouze v podobě telefonátů a e-mailů. Z praktických věcí nás nyní např. čeká focení v prostorách Českého olympijského výboru,“ dodal k olympijským přípravám.
 
Jak již bylo uvedeno, Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 22. února parkurovými soutěžemi v Královicích u Slaného. Vozatajové se utkají o další body v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity Brno o týden později – tj. v sobotu 29. února. 
 
Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí v druhé polovině března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kdo jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na webu www.jezdeckyfestival.cz.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE