reklama 11C

ME 2019: Seniorské vytrvalce čeká v britském Eustonu 160 kilometrů

ikonka

Jezdci v kategorii seniorů, kteří se věnují vytrvalosti, zamíří letos na evropský šampionát do Velké Británie. Mistrovství Evropy se totiž bude konat v Euston Parku. Termín je stanoven na třetí srpnový víkend. Kdo bude v roli favoritů?
10.05.2019 09:35  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Seniorské mistrovství Evropy ve vytrvalosti přidělila letos Mezinárodní jezdecká federace FEI do Velké Británie. Odehraje se v Euston Parku, který leží přibližně 50 kilometrů od Cambridge. Termín je stanoven na 15. - 18. srpna. Účastníky bude čekat trasa dlouhá 160 kilometrů, tedy délka, která je tradiční pro seniorské šampionáty FEI.
 
Mezi favority budou jistě patřit Španělé. Ti ovládli hodnocení týmů při posledním mistrovství Evropy, jenž se konalo v roce 2017 v Bruselu. Stříbro si z Belgie odvezli Italové a třetí dojeli Švédi.
 

PSALI JSME TAKÉ: Plakala jsem mu u nohou dojetím. Nezapomenutelný kůň Táni Terberové

 
V individuální soutěži si nejlépe vedla německá reprezentace Sabrina Arnold. Ta sedlala Tarziba a trať zdolala průměrnou rychlostí 22,5 kilometrů za hodinu. Druhé i třetí místo brali Španělé. Vicemistrem se stal Alex Luque Moral na Calandrii PH a třetí dojel Angel Soy Coll s Tonikem de Becherel. 
 
V Bruselu startovali i čeští zástupci. Nejlépe si se 160 kilometry poradil Petr Jadlovský s Naomi Dakotou. Soutěž dokončil na 30. místě. Ostatní členové českého týmu šampionát nedokončili.
 
Foto: FEI / Martin Dokoupil




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE