reklama 11B

ME 2019: Favority drezurního šampionátu v Rotterdamu budou Němci

ikonka

Mistrovství Evropy seniorů v drezuře se v roce 2019 bude konat společně s parkurovým šampionátem v nizozemském Rotterdamu. Horkými favority na medaile budou Němci. Zlato bude obhajovat Isabell Werth, jež je čerstvou vítězkou finále Světového poháru.
10.04.2019 17:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Je tady další díl rubriky věnované šampionátům FEI 2019, a to mistrovství Evropy v drezuře.
 
K horkým favoritům drezurního mistrovství Evropy seniorů, které hostí ve dnech 19. - 25. srpna Rotterdam v Nizozemí, budou patřit Němci.
 
Šampionát se konal naposledy v roce 2017 a pro zlato si tehdy dojela německá dvojice Isabell Werth a Weihegold OLD, tedy stejná dvojice, která nenašla přemožitele ani při letošním finále Světového poháru, jež vyhrála potřetí za sebou. 
 
Navíc před dvěma lety obsadil druhé místo další německý reprezentant Sönke Rothenberger s Cosmem. Třetí příčku tehdy brala Dánka Cathrine Dufour s ryzákem Atterupgaards Cassidy. 
 
Němci také vyhráli týmové hodnocení. Dvojici již jmenovaných reprezentantů doplnily ještě jezdkyně Dorothee Schneider na Sammy Davis jr. a Helen Langehanenberg s Damseym FRH. Přitom Helen Langehanenberg a Damsey FRH zazářili také ve finále posledního ročníku Světového poháru. Druhé místo mezi družstvy obsadili Dánové, třetí byli Švédi.
 
Foto: FEI / Richard Juiliart




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE