reklama 11A

ME 2019: Evropská elita soutěží čtyřspřeží se sejde v Donaueschingenu

ikonka

Kontinentální šampionát čtyřspřeží se koná jednou za dva roky. Naposledy ho hostil Göteborg v roce 2017, takže se na další mistrovství Evropy vypraví letos, a to do německého Donaueschingenu. Dá se očekávat, že se představí i čeští reprezentanti.
02.03.2019 12:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
IJsbrand Chardon vyhrál poslední mistrovství Evropy v roce 2017. Foto: FEI / Caes Jakobsson
 
Ve dnech 15. - 18. srpna se bude v Donaueschingenu konat mistrovství Evropy čtyřspřeží. To probíhá jednou za dva roky, v mezidobí se koná mistrovství světa či Světové jezdecké hry. Fanoušci spřežení z České republiky i reprezentanti tak budou muset vyrazit na jihozápad Německa. Známý areál leží přibližně 20 km od švýcarských hranic.
 
Při posledním šampionátu ukázali svou sílu v této disciplíně Nizozemci. Zlato v individuální soutěži vybojoval IJsbrand Chardon, který s kolegy Theem Timmermanem a Koosem de Ronde bral také zlato v hodnocení týmů.
 
Druhé místo mezi jednotlivci obsadil Belgičan Edouard Simonet a třetí skončil Němec Christoph Sandmann. Němci a Belgičané se podělili o zbylé dvě medaile v týmech, jen v opačném pořadí. Stříbro získali němečtí vozatajové, bronz si odvezli Belgičané. Českou republiku reprezentoval Jiří Nesvačil mladší, který dokončil soutěž na výborné jedenácté příčce.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE