reklama 11B

ME 2019: Drezura mladých se pojede v Itálii

ikonka

Drezurní mistrovství Evropy určené pro mladé věkové kategorie se v roce 2019 bude konat v Itálii. Děti, junioři a mladí jezdci závodí tradičně na jednom místě, tentokrát se k nim přidají také sportovci ve věku do 25 let.
01.01.2019 14:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Foto z ME 2018 ve Fontainebleau. Autor Lenka Sekaninová
 
Celkem čtyři věkové kategorie jsou vypsané při mistrovství Evropy v drezuře, které bude konat v San Giovanni. To leží nedaleko pobřeží Jaderského moře asi půl hodiny jízdy jižně od Rimini. Závodit se tam bude ve dnech 24. – 28. července.  
 
Výsledky z posledního mistrovství, jež hostilo francouzské Fontainebleau, dávají tušit, že největší naděje na medaile budou mít jezdci Nizozemí. Ti v roce 2018 brali zlato v soutěži dětí jednotlivců i týmů, taktéž v juniorském šampionátu a navíc první místo obsadila nizozemská dvojice i mezi mladými jezdci v individuálním hodnocení.
 
Pouze v kategorii U25, jehož mistrovství se konalo v roce 2018 v Exloo dominovali Britové. Dalšími zeměmi, jejichž vlajka se ve výsledkové listině opakuje na nejvyšších příčkách, jsou Německo, Dánsko a Švédsko.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE