reklama 11B

MČR v Martinicích: 8 jednotlivců s nulou, bez olympijských dvojic

ikonka

Kategorie jednotlivců odstartovala při MČR v Martinicích již ve čtvrtek. Celkem osm dvojic si na parkuru T* nepřipsalo na konto žádný trestný bod. Mezi nimi však chyběli olympijští adepti i obhájce titulu. V otevřené soutěži zvítězil Jan Štětina.
01.10.2020 17:27  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Výbornou formu si již delší dobu drží Jan Štětina, který v sedle Gylorda S navázal na úspěchy při mezinárodních závodech CSI v Olomouci. Při úvodním mistrovském kole mistrovství České republiky v Martinicích dokončil s tímto hřebcem bez trestných bodů a v otevřené soutěži navíc zvítězil. 
 
Ještě rychleji se do cíle dostal Vladimír Tretera, ten se však s valachem Gangster v/h Noddevelt účastnil pouze mistrovské soutěže a tak do pořadí otevřené soutěže nepromluvil. Tento jezdec je zároveň jediný, který má na kontě nulu s oběma svými koňmi. Nechyboval ani s klisnou Glierite. 
 
Úspěchy slavily také tři ženy, které se přihlásily do této náročnější soutěže. Kateřina Veselovská s Celanem-S a Nikola Bieliková s Carthinjem si v prvním kole připsaly nula trestných bodů. Bezchybný výsledek předvedla i Tereza Veselá, která s Ferrarim inkasovala pouze dva trestné body za překročený čas. 
 
Vedle zmíněných dvojic mají na kontě nula trestných bodů ještě Kamil Papoušek s Great Feelingem, Matěj Kotalík s Cesanem V a Sergej Motygin s klisnou Quasar 1. Naopak se nedařilo potenciálním olympijským dvojicím. 
 
Aleš Opatrný s Forewerem zapisoval 10 trestných bodů, když po zprvu suverénní jízdě došlo k problémům na předposledním dvojskoku a dvojice musela po dvojchybě zopakovat nájezd. Ve stejném místě chyboval i Ondřej Zvára s Quimerem-M, který si připsal 4 trestné body. Stejný výsledek zapsal i Kamil Papoušek s Warnessem nebo Aleš Opatrný se svým druhým koněm Carmanem. 
 
Jednotlivci mají v pátek volno a představí se opět až v sobotu. Naopak na start prvního kola se postaví jezdci do 25 let, ženy a také družstva. 
 
Veškeré podrobnosti o programu a průběhu mistrovství České republiky v Martinicích najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz. Přímý přenos můžete sledovat na EquiTV.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE