reklama 11B

Martin Řezníček: Podmínky mám ideální. Halu, výběhy i klid na práci

ikonka

Bývalý jezdec Stáje Mustang Martin Řezníček se před pěti lety vydal do zahraničí a nasbírané zkušenosti proměňuje v pravidelná vítězství na závodech mezinárodní úrovně. Poslední dvě sezony zakotvil v Hesensku. Představme si jeho aktuální stáj.
23.10.2019 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Parkurový jezdec Martin Řezníček zažívá velmi úspěšnou sezonu a se svými svěřenci sbírá jedno vítězství za druhým. V naší pravidelné rubrice představujeme zázemí dalšího českého reprezentanta, který dlouhodobě působí v zahraničí. 
 
Kde přesně v Německu se nachází váš domovský areál?
 
Náš areál se nachází v německé oblasti Hesensko, konkrétně ve městě Nidda, přibližně šedesát kilometrů od Frankfurtu nad Mohanem. Má cesta sem byla vlastně náhodná. 
 
V jakém smyslu náhodná?
 
Pracoval jsem ve Švýcarsku a žádnou novou práci jsem nehledal. Až jeden večer mi kamarád z Německa zavolal, že má pro mě skvělou pracovní nabídku. Chvilku jsem přemýšlel, ale nakonec jsem se sbalil a teď můžu říct, že měl pravdu.
 

ČTĚTE TAKÉ: Lada Šobichová: Láska hory přenáší. Mě před lety zavedla až do Belgie

 
Jaké vztahy máte s majiteli a jak dlouho zde již pracujete?
 
Můj vztah s majiteli je velmi dobrý, spíše přátelský než pracovní. Končím zde druhou sezonu.
 
Co předcházelo vaší cestě do tohoto areálu? Mluvil jste o Švýcarsku...
 
Ve Švýcarsku jsem pracoval rok. Předtím jsem byl v Německu v prodejní stáji v Grossostheim a ve Sprehe, v České republice jsem jezdil ve stáji Mustang. Do zahraničí jsem vycestoval zhruba před pěti lety.
 
Můžete blíže popsat své současné působiště?
 
V našem areálu máme dvacet čtyři boxů, kolotoč, chodící pás, jezdeckou halu, venkovní jízdárnu a hlavně paddocky a výběhy. Žádné rozšíření ani rekonstrukce nejsou nutné, máme vše, co potřebujeme.
 
Bez jaké části zázemí byste se nemohl s koňmi obejít?
 
Na tuto otázku je složité odpovědět. Je potřeba hala s kvalitním povrchem, kolotoč považuji také za výborný tréninkový prostředek, ale nesmí chybět ani výběhy, kde se koně můžou zrelaxovat, a možnost ježdění v terénu.
 

ČTĚTE TAKÉ: Barbora Kamírová: Ideální areál pro všestrannost? No přeci ten náš

 

Kolik času ve stájích strávíte?
 
Ve stáji jsem vlastně skoro pořád. V sedm hodin přicházím, o půl hodiny později sedám na koně a s posledním končím kolem půl páté odpoledne. Samozřejmostí je hodinová pauza na oběd.
 
Co je největší výhodou současné stáje z vašeho osobního pohledu?
 
Klid na práci.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE