reklama 11B

Marie Vítková: Měli jsme na Gentlemena zájemce, ale půjčíme ho Alešovi

ikonka

Majitelka společnosti V Team Prague, Ing. Marie Vítková, prozradila podrobnosti o zapůjčení špičkového parkurového koně Gentlemen van het Veldhof pro Aleše Opatrného: „Měli jsme vážné zájemce o jeho koupi.“ Místo toho však zamířil k českému jezdci.
23.01.2020 08:30  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Letošní rok je rokem olympijským a skvělou zprávou nejen pro české jezdectví je, že se český parkurový tým probojoval kvalifikačním sítem a má otevřenou účast do Tokia. V souvislosti s touto zprávou oznámila společnost V Team Prague s.r.o., že podpoří český tým a poskytne svého špičkového sportovního koně pro rok 2020 české parkurové jedničce, Alešovi Opatrnému. 
 
„Ano, je pravda, že máme v naší stáji koně, který je připravován na olympiádu v Tokiu. Měli jsme koncem roku několik vážných zájemců o jeho koupi právě s výhledem na účast na OH v Tokiu, a to nejen z řad evropských reprezentačních týmů, ale i z Asie. Nicméně po senzační zprávě o postupu českého týmu, jsme okamžitě přehodnotili situaci a rozhodli jsme se, že podpoříme českou reprezentaci. Domluvili jsme se s naším nejlepším parkurovým jezdcem na jeho případné účasti na olympijských hrách v Tokiu s naším koněm Gentlemen van het Veldhof,“ říká Ing. Marie Vítková, majitelka společnosti V Team Prague.
 

PSALI JSME: Na složení týmu v Tokiu budou mít vliv jezdci. Opatrný má nového koně

 
Gentlemenem je třináctiletý belgický valach s neskutečnou schopností a talentem, který prokázal svou sílu a výkonnost na té nejvyšší obtížnosti. V loňském roce se účastnil několika kol Světového poháru např. v Oslu, Helsinkách nebo Mechelenu, kde výška parkuru dosahovala 165 cm. Byl se svým jezdcem účastníkem irského týmu v Poháru národů ve španělském Gijonu, kde předvedl v obou kolech nejlepší výkon z celého týmu a ten skončil na skvělém čtvrtém místě. K největším úspěchům koně patří bezesporu první místo v Hicksteadu v popu lárním Queen‘s Elisabeth Cup a o několik týdnů později naprosto oslnil svým vítězstvím v nejprestižnější britské soutěži při závodech v anglickém Birminghamu Leading Horse of the Year 2019. 
 
„Chceme podpořit tým České republiky a Aleše Opatrného na olympiádě v Tokiu, a proto jsme se rozhodli svěřit mu nejlepšího koně z naší anglické stáje. Pevně věříme, že spolu mohou dosáhnout skvělých výsledků a nejlepší kůň roku 2019 ve Velké Británii tak bude startovat na olympiádě v Tokiu v českých barvách,“ dodává Ing. Marie Vítková.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nová dvojice pro olympijskou kvalifikaci. Kamil Papoušek a Warness ZH

 
„Je to skvělá zpráva, začít připravovat na olympiádu dva koně je komfortní a Gentlemen má zkušenosti z nejtěžších závodů,“ sdělil Aleš Opatrný pro časopis Forbes. O svých aktuálních plánech nedávno hovořil také s redaktory Jezdci.cz a EquiTV.cz. „Vynechal jsem halovou sezonu a 6. února odjíždím na Sunshine Tour, kde během těch šesti týdnů proběhnou čtyři kvalifikace. Když jsem zvažoval varianty, tak tato túra mi vyšla nejlépe, i když je to hodně daleko. Na jenom místě však mohu všechny své koně připravit na sezonu. – Doufám, že se mi podaří vyjet kvalifikaci do nejdřív a zbytek sezony budu moci podřídit finální přípravě na olympijské hry,“ konstatoval Opatrný. Tehdy však ještě nemohl prozradit, že do Španělska nebere pouze Forewera s několika méně zkušenými koňmi, ale také Gentlemena.
 
Foto Kateřina Návojová / archiv Jezdci.cz




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE