reklama 11B

Marco Danese: PlayOffs byly loni impozantní, letos máme další zlepšení

ikonka

Druhý ročník GC Prague PlayOffs startuje v pražské O2 areně ve čtvrtek 21. listopadu. Jedním z nejdůležitějších členů organizačního týmu je sportovní ředitel série Global Champions Marco Danese, který nechybí při přípravách na tento významný mítink.
20.11.2019 09:44  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B


Sportovní ředitel Global Champions Marco Danese prozradil, jaký dojem v něm zanechal první ročník GC Prague PlayOffs, a s jakými zlepšeními přišel organizační tým letos.

„Loňský ročník byl impozantní. Pro celý jezdecký svět to byla naprosto unikátní akce. Poprvé byla zvolena úplně jiná cesta organizace halových závodů a byl to ohromný úspěch,“ nešetří chválou na Global Champions PlayOffs 2018 Marco Danese a dodává: „Samozřejmě jsme se také poučili a přišli s novými zlepšeními. Ty největší jsou tak trochu za scénou. Máme nové vnitřní opracoviště v této aréně, což je obrovský posun, co se týká kvality závodů a přípravy koní.“ 

Změnami prošly i stáje a jejich velikost a upořádání. „Ustájení je skvěle zorganizované, pracovali jsme na tom opravdu hodně, hlavně s důrazem na spokojenost koní,“ pokračuje Danese ve výčtu zlepšení a nezapomněl zmínit také novou grafiku pro televizní přenosy.

V loňském roce by poprvé použit formát soutěže týmů Global Champions Super Cupu, kdy se družstva probojovávají postupně vyřazovacím systémem od čtvrtfinále až do finále pro šest nejlepších celků. Ten zůstává pro letošní rok zachován. „Pro publikum a fanoušky byl loni tento formát velkým překvapením, protože je to samozřejmě kompletně nový typ soutěže. Nová byla i kombinace sportu a show, to také není obvyklé na jiných závodech a sklidilo to úspěch. Reakce jezdců nás trošku překvapila. Bylo vidět, že jezdci jsou pod tlakem, samozřejmě to bylo jednak kvůli důležitosti celé soutěže a o vysokých výhrách, ale také i z pocitu zodpovědnosti z celé družstvo. Výsledkem byl mnohem větší tlak. Viděli jsme chyby, které normálně tito profesionálové nedělají. Byl to zajímavý psychologický jev,“ řekl k formátu soutěže Marco Danese.

Nový bude i vzhled parkuru. V každém kole je snaha, aby v jejich designu bylo použito něco typického z daného města nebo země. Největší pozornost v Praze budí překážka s vojáky hradní stráže, kde jsou použity zcela realistické figury na obou stranách skoku. „Máme několik nových překážek, což je důležité pro návštěvníky i koně,“ pokračuje Danese s tím, že takovou překážku s uniformovanými postavami koně nikdy neviděli. „Uvidíme, jak budou koně reagovat, je to pro ně něco nového. Barvy by neměly dělat problém, ale velikost těch postav je vážně realistická, a to může být problém. Je to cizí. Asi nebudou vyděšení, ale překvapení být mohou,“ popisuje Marco Danese, jaká by mohla být reakce čtyřnohých sportovců. Pro snadnější adaptaci se koně budou moci s překážkou vizuálně seznámit před začátkem soutěží.

Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se koná v O2 areně od 21. do 24. listopadu. Podrobné informace o programu a předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.

Foto David Horváth / CET





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE