reklama 11D

Maikel van der Vleuten v Monaku vybojoval jízdenku do Prague PlayOffs

ikonka

Vítězem Grand Prix Longines Global Champions Tour v Monaku se stal nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten v sedle teprve devítiletého valacha Beauville Z. V rozeskakování deseti dvojic jen o šest setin vteřiny předstihl Bassem Hassana Mohammeda.
30.06.2019 08:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Do Grand Prix Longines Global Champions Tour v Monaku se kvalifikovali i všichni tři členové týmu Prague Lions. Nizozemec Gerco Schröder na valachovi Glock´s Cognac Champblanc se po dvou chybách rozhodl nepokračovat v soutěži. Německý člen týmu Marco Kutscher s klisnou Chades Of Blue chyboval jednou a skončil patnáctý. Belgičan Wilm Vermeir s jedenáctiletým valachem Iq van het Steentje překonal všechny nástrahy parkuru s výškou 160 centimetrů bez jediného trestného bodu a postoupil tak do rozeskakování, kde se utkal o nejvyšší příčky s dalšími devíti dvojicemi. Napodruhé inkasoval čtyři trestné body za poboření jedné z překážek a v čase 36,91 skončil devátý.
 
Nulu na bodovém kontě udrželo šest soutěžících, a tak o medailových pozicích rozhodoval čas. Jako první stlačil jeho hodnotu pod 34 sekund Francouz Julien Epaillard s jedenáctiletým valachem Usual Suspect d´Auge. Bassem Hassan Mohammed z Kataru jej však na třináctiletém valachovi Gunderovi předstihl o čtyři desetiny vteřiny. Už to vypadalo, že se čas 33,12 nikomu nemůže podařit pokořit, ale nakonec to přece jen dokázal Maikel van der Vleuten na devítiletém Beauville Z, a to o šest setin. 
 
Nizozemec Maikel van der Vleuten se tak stal desátým vítězem letošní Longines Global Champions Tour a desátým kvalifikovaným do Super Gran Prix, která se pojede od 21. do 24. listopadu v pražské O2 areně během galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Přidal se tak mezi skupinu jezdců ve složení: Ben Maher, Peder Fredricson, Niels Bruynseels, Daniel Deusser, Martin Fuchs, Danielle Goldstein, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard, kteří si zajistili účast v Playoffs při předchozích kolech seriálu.
 
V průběžném pořadí žebříčku LGCT se Maikel van der Vleuten dostal se 168 body na čtvrté místo o dva body před Belgičana Nielse Bruynseelse startujícího při týmové GCL v barvách Prague Lions. Třetí je Dadniel Deusser, jenž má 190 bodů. O devět více nasbíral druhý Brit Ben Maher a s 206 body vede Pieter Devos z Belgie. 
 
Global Champions pokračuje v Paříži od 5. do 7. července. Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE