Linda Portychová zvítězila při pátečním startu na CSI v Linci

ikonka

Při pátečním programu v rakouském Linci se z českých jezdců nejlépe dařilo Lindě Portychové, která zvítězila s Copin’s Boyem v soutěži s výškou překážek do 135 centimetrů. Ve stodvacítce byl nepřemožitelný Viktor Skutecký a Jolly Joker.
16.04.2021 20:52  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Vítězná Linda Portychová zapsala v Linci nejrychlejší čas druhé fáze 30,97 vteřiny při parkuru pro sedmi a osmileté koně, kdy výška překážek dosahovala 130/135 centimetrů. Nikola Bielíková s Droverem i Aleš Opatrný s Colinem Z tentokrát obdrželi čtyři trestné body po jedné chybě na překážkách.  
 
Podruhé zazněla v rakouském sportovním areálu česká hymna zásluhou Viktora Skuteckého, který projel parkurem vysokým 120 centimetrů s nejrychlejším časem 61,76 vteřiny a právem tak zvítězil. Kurz tohoto parkuru sedl i Kateřině Růžičkové, která s oběma koňmi nechybovala a s valachem Coffee G dosáhla na šestou příčku. Bez trestných bodů dorazily do cíle soutěže dále Rozálie Sovová s Ellou a Kateřina Kučerová s E-Vincentem, čímž se zařadily na dvanácté a třinácté místo ve výsledkové listině.  
 
Velmi dobré výsledky zapsaly čeští jezdci v soutěži do 135 centimetrů. Na konečnou pátou příčku se zařadila po výborné jízdě Natálie Soukupová s valachem Lord Legacy. S pomalejším časem, ale stále s čistým kontem poté překonala parkur s koněm Flachau, což stačilo na pozici osmnáctou. Další bezchybné výkony si poté připsali Linda Portychová, Aleš Opatrný, Kateřina Kučerová, Mariana Michlíčková i Dušan Simovski.   
 
V soutěži, kdy výška překážek dosahovala 130 centimetrů, se dařilo Elišce Hasnedlové, která si s Veporou zajistila svým bezchybným výkonem šesté místo. Bez trestných bodů překonala soutěž této obtížnosti také Denisa Vegrichtová s Turbem. Této české dvojici patřil osmý řádek v konečném pořadí.  
 
Vrcholem pátečního programu byla soutěž s překážkami 150 centimetrů vysokými, v níž se z českých jezdců nejlépe předvedl Vladimír Tretera. S Gangsterem V/H Noddevelt zapsal pouhou jednu chybu a skončil osmnáctý. Dohromady s pěti trestnými body poté parkur překonal Kamil Papoušek s Warnessem a se šesti trestnými body v těsném závěsu skončila Alena Machová s Chacco Bellou.  
 

Kompletní výsledky naleznete POD TÍMTO ODKAZEM  

 
Foto: Linda Portychová, Viktor Skutecký, Natálie Soukupová, Denisa Vegrichtová