reklama 11A

Linda Portychová: Na MČR do Martinic se moc těším. Obhajoba bude těžká

ikonka

Mistrovský titul do Martinic u Březnice se začátkem října vypraví obhajovat v kategorii U25 Linda Portychová. „Nemám s obhajobou ještě zkušenosti, ale určitě bude větší tlak než minule,“ prozradila v krátkém rozhovoru po závodech ČSP v Hořovicích.
23.09.2020 12:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Linda Portychová celou sezonu prokazuje, že patří mezi absolutní domácí špičku v kategorii jezdců do 25 let. To ostatně potvrdila vítězstvím ve finále seriálu U25 v rámci Českého skokového poháru v Hořovicích. Teď se již však plně soustředí na obhajobu mistrovského titulu v Martinicích. Republikový šampionát se tam uskuteční od 1. do 4. října.
 
„Moc se těším, ostatně jako na každé závody v Martinicích. A přece jen mistrovství to je vrchol, ke kterému se vzhlíží,“ říká Linda Portychová. Samozřejmě doufá, že se jí loňský titul podaří obhájit. „Nemám s tím zkušenost, ale bude určitě větší tlak než minule,“ konstatovala. Oproti roku 2019 si však při parkurech víc věří. „Mám občas víc sebevědomí, takže se nebojím jezdit rychleji. Martinická aréna mi moc vyhovuje, asi nejvíc ze všech arén, takže se moc těším.“
 
Stavitelem kurzu v Martinicích bude chorvatský course designer Eduard Petrovič, jenž je mezi jezdci velmi oblíbený. To ostatně potvrzuje i Linda: „Parkury Eduarda Petroviče jsou technické, na mírách, ale jsou pořád pěkně sjízdné, nejsou tam extra velké záludnosti. Mám je ráda.“ 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Opatrný: Na mistrovství do Martinic beru nakonec Gentlemena i Forewera

 
Speciální přípravu na Mistrovské Martinice však Portychová neplánuje. „Připravit koně, aby jim na všechna tři kola vydržela forma, je to náročné. Už budou docela unavení po těžké sezoně. Byla sice kratší, ale nabitější než v normální sezoně. Byli jsme skoro každý víkend na závodech a koně skákali těžké parkury. Takže myslím, že třetí kolo bude vzhledem k unavenosti přítěž. Po Českém skokovém poháru v Hořovicích se již budeme jen snažit koně udržet ve zdraví a v dobré náladě,“ dodává.
 
 
 
 
Přihlášky a kvalifikace musí být oblastním sekretářům doručeny do středy 23. září 23:00 hodin, uzávěrka jmenovitých přihlášek pro zadání sekretářům do JIS je 25. září ve 23:00 hodin. Ve stejný termín je uzávěrka objednávek ustájení. 
 
Veškeré aktuality ke zmíněné akci budou publikovány na adrese www.mistrovskemartinice.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE