reklama 11A

Letos se na předvýběrech sešla opravdu velká konkurence, říká Civišová

ikonka

„Viděli jsme velmi dobré hřebce světových původů, ale i výborné české odchovance, kteří byli velmi kladně hodnoceni,“ uvádí Ing. Hana Civišová v oficiálním zhodnocení prvních předvýběrů hřebců do plemenitby ČT, které se konaly v Písku a v Tlumačově.
25.01.2021 14:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Ve dnech 20. a 21. ledna hostily Zemské hřebčince Tlumačov a Písek I. předvýběry hřebců do plemenitby ČT. O jejich průběhu jsme vás aktuálně informovali jen pár hodin po jejich konání. S odstupem několika dní přidáváme oficiální zhodnocení předsedkyně hodnotící komise, Ing. Hany Civišové. 
 
„Jako předsedkyně komise bych chtěla poděkovat majitelům za vzornou přípravu hřebců a za velký zájem o jejich předvedení. V letošním roce se sešla opravdu velká konkurence a myslím si, že komise na druhém předvýběru bude stát před nelehkým úkolem,“ uvádí Hana Civišová v úvodu svého hodnocení.
 
„Viděli jsme velmi dobré hřebce světových původů, ale i výborné české odchovance, kteří byli velmi kladně hodnoceni. V současnosti se stále přibližujeme termínu ‚evropský teplokrevník‘, a tak i u koní narozených v ČR jsme v původu často nacházeli zvučná jména špičkových plemeníků. Velice nás těší, že chovatelé i ze strany matek dbají na dobrou rodinu, výkonnost a kvalitu. První předvýběr byl pro všechny hřebce příležitostí seznámit se s atmosférou chovatelské akce a komise měla možnost tyto hřebce poprvé posoudit. Byli jsme potěšeni kvalitou letošní kolekce hřebců předvedených ve čtvrtek 21. ledna 2021 v Zemském hřebčinci Písek a všichni hřebci byli doporučeni k účasti na druhém předvýběru. V Zemském hřebčinci Tlumačov byla úroveň přípravy o stupínek nižší, přesto získali doporučení všichni hřebci, přičemž u tří z nich bylo toto doporučení s výhradou a je jen na zvážení majitele, zda se druhého předvýběru zúčastní,“ pokračuje Civišová.
 
Necelý měsíc zbývá do druhého předvýběru, který se bude konat ve dnech 19. a 20. února 2021 v Zemském hřebčinci v Písku. Majitelé mají tedy ještě nějaký čas na přípravu a doladění posledních detailů. 
 
„Ještě jednou bych chtěla připomenout, že se jedná o mladé koně a jejich výkon a dojem může být ovlivněn momentálními okolnostmi. Někteří hřebci mohou ukázat progres a mějte prosím na mysli, že komise bude rozhodovat o budoucnosti hřebců a jejich případnému výběru až na druhém předvýběru. Hodnotící komise se usnesla, že jakékoliv hodnocení hřebců na prvním předvýběru nebude veřejně prezentováno, protože se jednalo o první předvedení mladých koní na veřejnosti. Jakákoliv vyjádření jednotlivých členů komise nejsou oficiálními závěry hodnotící komise. Budeme si držet palce, aby byla epidemiologická situace v době konání druhého předvýběru co nejlepší a umožnila vytvoření divácké kulisy na této důležité chovatelské akci. Sobotní program bude přenášet EquiTV.cz a my se na vás těšíme ať již osobně, nebo u monitorů a obrazovek,“ dodává Hana Civišová.
 
Foto Martina Kůstková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE