Letos bych se na mistrovství rád posunul o stupínek výš, říká Tretera

ikonka

Vladimír Tretera v parkurové sezoně 2019 vystoupal na stupně vítězů při mistrovském klání v Martinicích. Konkrétně mu mezi seniory patřilo s koněm Gangster V/H Noddevelt třetí místo. Letos by si rád ještě minimálně o stupínek polepšil.
26.09.2020 13:13  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB


 
Přípravy na letošní mistrovský šampionát, který proběhne ve dnech 1. až 4. října v areálu Equitana Martinice, vrcholí a celý mítink se nezadržitelně blíží. 
 
Své přípravy nepodceňuje ani loňský bronzový medailista v kategorii seniorů jednotlivců. „Připravuji se na mistrovství úplně stejně jako na každé velké závody. Jelikož bylo v tuto dobu po sobě velké množství závodů vysoké úrovně, tak koně mají trochu volnější režim a chodíme hodně do terénu. Před mistrovstvím určitě ještě jednou skočíme,“ zmiňuje svůj plán Vladimír Tretera. 
 
Vladimír Tretera má se svými koňmi na kontě řadu úspěchů. Vedle finále Českého skokového poháru v Hořovicích také startoval na mezinárodních závodech CSIO Prague Cup v Praze a nevynechal ani Světový pohár v Olomouci. K tomu by rád přidal i výborný výsledek právě z mistrovských Martinic. 
 
„Samozřejmě bych byl rád, kdybych se posunul o stupínek výš oproti minulému roku, ale mistrovství je velmi specifické. Jedná se o tříkolovou soutěž a kůň může kdykoliv udělat chybu,“ konstatuje. Dále ještě připomněl, jak bude vypadat složení koňských svěřenců, které přiveze do Martinic: „Do seniorské kategorie mám dva koně – Gangster V/H Noddevelt a Glierite. S klisnou Fair Lady budu startovat jako člen jihomoravského družstva.“
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Obhajoba v kategorii žen se konat nebude. Fenclová do Martinic nemíří

 
V martinickém areálu už tento přední český jezdec připsal úspěchy i s koňmi, které sedlal v minulosti. Zmínil například Qunetina 6. „Rád jezdím do Martinic. Je to můj oblíbený areál, kde už jsem se svými koňmi zaznamenal spoustu úspěchů. Věřím, že při letošním mistrovství budou moci být přítomni diváci, protože ti dělají tu pravou závodní atmosféru, kterou mám moc rád.“
 
V závěru rozhovoru se Vladimír Tretera zamýšlel nad konkurencí, která se letos sjede do Martinic. Samozřejmě všechny napadá otázka, zda zopakuje své vítězství Aleš Opatrný, který se svými svěřenci má opět skvělou formu. „Každý je porazitelný, ale Aleše porazit je opravdu těžké. Já se rád utkávám s těmi nejlepšími, což Aleš určitě je. Mě to aspoň vyprovokuje k lepším výsledkům. Snažím se pak jezdit rychleji, ale musí k tomu být i trochu štěstí. Dobrého koně určitě mám, takže uvidíme, jak to celé dopadne,“ dodává účastník mistrovství České republiky v závěru sezony 2020 Vladimír Tretera. 
 
Veškeré aktuality o přípravách a programu parkurového mistrovství České republiky najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz
 
Foto Josef Malinovský