Laldann vyhrál v Trevisu, česká přesilovka v listed přinesla umístění

ikonka

Úspěšný návrat po delší pauze se podařil valachovi Laldannovi ze stáje Scuderia Aichner SRL. Svěřenec Josefa Váni mladšího porazil v proutěných překážkách Natama. Ve vrcholu dne se koně v českém tréninku seřadili na druhém až pátém místě.
05.03.2022 18:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Sedmiletý Laldann v sedle s Janem Faltejskem se postaral o české vítězství na sobotním mítinku v Trevisu. Valach stáje Scuderia Aichner SRL ovládl lehce o 2 1/2 délky proutěné překážky Premio Segusino na 3500 metrů.

O tempo se tradičně postaral další svěřenec Josefa Váni mladšího Nic Mountain, zatímco Laldann se zpočátku držel na zadní pozici. Při vbíhání do druhého okruhu se ale už posunul na třetí příčku a v posledním oblouku už byl na špici. Ve finiši svedl krátký boj o vítězství s tréninkovým kolegou Natamem, který uhájil druhé peníze. Nic Mountain doběhl pátý.

Laldann se vrátil na dráhu po více než deseti měsících a připsal si sedmé překážkové vítězství kariéry. Loni na stejné dráze lehce dominoval v listed, jeho největším úspěchem stále zůstává triumf v Graded2 Premio Corsa Siepi dei 4 Anni z roku 2019.

 

Čtěte také: Změny v dostihovém vedení. Ladislav Nagy novým prezidentem ČSCHPMDK

 

České stáje hrály přesilovku i v hlavním dostihu, listed Steeple-Chases di Treviso na 3500 metrů. Dlouho se zdálo, že za vítězstvím stylem start - cíl směřuje Piton des Neiges s Pavlem Složilem, ale v posledních stovkách metrů nedokázal odpovědět na útok domácího Big City.

Za distancí akceleroval podél bariéry jdoucí Kings Rock, který se přiblížil vítězi na 3/4 délky a odsunul Pitona des Neiges na třetí místo. Čtvrtý následoval Beau Saonois před Vinci Per Noi.

Ve steeplechase na 3500 metrů slavil úspěšný italský debut čtyřletý Soul Of Dubai, který pod Janem Kratochvílem vybojoval třetí místo.

Ilustrační foto: Martin Cáp