Ladislav Krulich: CSIO Zduchovice odkládáme, ale areál dál zvelebujeme

ikonka

Zatímco se ve Zduchovicích radují z prvních letošních hříbátek, stejně jako mnozí další provozovatelé jezdeckých areálů musejí řešit nepříjemná opatření související s pandemií koronaviru Covid-19. „Dubnové CSIO odkládáme,“ prozradil Ladislav Krulich.
25.03.2020 15:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
Ve středu 25. března jsme dostali očekávanou odpověď na otázku, zda se uskuteční ve Zduchovicích CSIO dětí, juniorů a mladých jezdců, které bylo plánováno na konec dubna. „Řešíme náhradní termín. Mělo by to být na podzim, ale konkrétní datum ještě nechceme prozrazovat. Počkáme ještě, jak se situace bude nadále vyvíjet,“ uvedl Ladislav Krulich – předseda představenstva Resortu Zduchovice a.s.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Lenka Sekaninová: CDI Brno zatím nerušíme, i když tuším, že to nepůjde

 
Ve Zduchovicích ovšem s přípravou na sezonu 2020 nadále pokračují. „Aktuálně dokončujeme přístavbu letní restaurace, která měla být přichystána pro zmíněné CSIO. Rozšiřujeme jí o polovinu a doděláváme dřevěnou pergolu. Konstrukce a podlahy jsou již hotové,“ prozrazuje Ladislav Krulich. 
 
Areál je pro veřejnost aktuálně uzavřen a dovnitř mohou jen dodavatelé, zaměstnanci a majitelé koní. „Moc soukromníků nemáme, jsou tu spíše majitelé, kteří mají více koní. S nimi máme domluvený rozvrh, aby se zde nepotkávali s našimi zaměstnanci. Ti v rámci nouzového režimu v areálu i přespávají.“
 

PSALI JSME: Chuchle Arena Praha: Dubnový program a květnové CSI se ruší

 
Jakmile to bude jen trochu možné, tak by provozovatelé Jezdeckého centra Zduchovice chtěli opět zorganizovat parkurové závody. „Pokud to půjde, tak v dubnovém termínu CSIO by proběhl alespoň národní mítink. Každopádně budeme připraveni reagovat na aktuální možnosti. Chceme, aby areál ožil co nejdříve,“ dodává Krulich.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza a archiv JC Zduchovice