L' Estran potrénoval v Meranu, české stáje vezou čtyři vítězství

ikonka

Obě překážková listed v Meranu skončila českým úspěchem. L' Estran vedl doběh raz-tři Scuderie Aichner SRL v Premio Lunedi Di Pentecoste, proutěné překážky Premio Chivas Regal se staly kořistí Skins Rocka. Zajímavý úspěch se zrodil ve Varšavě.
29.05.2022 21:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Stoprocentní vstup do sezony se podařil devítiletému L’ Estranovi na nedělním mítinku v Meranu. Trojnásobný vítěz Gran Premio Merano si v listed steeplechase Premio Lunedi’ Di Pentecoste - Memorial Ludovico Albertoni na 3900 metrů pohrál se soupeři a v sedle s Josefem Bartošem se v cílové rovině odpoutal o patnáct délek.

Doběh "raz-tři" v podání stáje Scuderia Aichner SRL a trenéra Josefa Váni mladšího v předzkoušce Ceny Evropy dokonali na dalších místech Peace Garden a Piton des Neiges.

Druhé nedělní listed, proutěné překážky Premio Chivas Regal na 3500 metrů), jistě o půl délky ovládl valach Skins Rock pod Lukášem Matuským.

 

Čtěte také: Zemřel Lester Piggott. Žokeji, který předběhl svou dobu, bylo 86 let

 

Hnědák majitelky Evy Píšťkové z tréninku Zdeňka Seménky se po velkou část dostihu držel blízko špice a dobrou koncovkou rozhodl o svém druhém letošním italském vítězství. Třetí doběhl Laldann a na tabuli se dostali ještě Ivo a aktivní Prince D’ Orage.

Celkem české překážkové stáje v Meranu dominovaly čtyřikrát. O druhý úspěch trenéra Zdeňka Seménky se v proutěných překážkách na 3300 metrů postaral čtyřletý Machinos v barvách Hany Veselé, který si tak i po třetím letošním startu udržel čistý štít. Pod Janem Faltejskem nadělil druhému Locomotive šest délek.

A suverénní byl i o rok starší Roncal ze stáje Dr. Charvát ve steeplechase nováčků na 3550 metrů. Svěřenec Pavla Tůmy se svým stálým jezdcem Janem Faltejskem triumfoval start - cíl o 2 1/4 délky před dubnovým vítězem ze Štrasburku Palm Springsem, Ocean Lifem a No Risk No Fun.

 

Krátce ze zahraničí

 

Vítězství v nedělní Nagrodě Kabareta pro arabské plnokrevníky slavili ve varšavském Sluziewci žokej Jan Verner a trenérka Štěpánka Myšková. Jejich Zenhaf zvítězil v dostihu na 2200 metrů o 29 750 zlotých start - cíl o 1 1/4 délky. Druhého Han Rastabana odjezdil Martin Srnec.

Trenér a majitel Pavel Vítek poslal v neděli čtyřletého polokrevného valacha Inside THe World do francouzského Vichy. V Prix du Bois Morand (2600 m, 16 500 eur) pro čtyřleté koně skončil desátý.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (L’ Estran doma)