reklama 11B

Kvůli koronaviru Covid-19 mění plány i Kamil Papoušek. Do Gorly nejede

ikonka

Šíření nákazy koronavirem Covid-19 na severu Itálie mění plány i Kamilovi Papouškovi, který se chystal se svými koňmi začátkem března do Gorla Minore. To se však nachází jen pár kilometrů od Milána. „Přihlášku jsem již zrušil,“ uvedl Papoušek.
26.02.2020 16:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Potenciální člen reprezentačního parkurového týmu pro olympijské hry v Tokiu Kamil Papoušek chtěl absolvovat v italském Gorla Minore celou sérii parkurových závodů, během nichž se uskuteční hned dvě kvalifikační soutěže pro splnění minimálních limitů potřebných k účasti na olympijských hrách. Do Japonska by mohl teoreticky jet s plemenným hřebcem Warnessem zapůjčeným ze Zemského hřebčince v Písku.
 
S Warnessem absolvoval Papoušek minulý víkend první halový mítink a moc si nového koňského svěřence pochvaloval. „S Warnessem jsem se spíše seznamoval, potřeboval jsem vědět, jak se chová a jak se jezdí v parkuru. Musím říct, že je velmi příjemný, poslušný a na vše velmi dobře reaguje. Zároveň bylo znát, že překážky mohly být klidně o dvacet čísel výše, tyto výšky jen tak překračuje,“ prozradil jezdec. 
 

PSALI JSME: Kamil Papoušek: Získání olympijské kvalifikace začíná být vážná věc

 
Hned začátkem března s ním měl vyjet do Itálie na první mezinárodní závody konané na venkovním kolbišti, na němž by později měl absolvovat i zmíněné kvalifikační starty. Jenže aktuální situace kolem nákazy koronavirem Covid-19 změnila plány českého jezdce, který se z obav rozšíření karantény z účasti odhlásil. 
 
„Již jsme přihlášku zrušili. Vzhledem k aktuálnímu dění tam jet nechci a raději jsme zvolili o týden později účast na CSI v belgickém Lieru odkud bychom měli pokračovat do Lanakenu. Pokud nám přijmou přihlášku, tak bychom se do Lanakenu měli vrátit ještě o dva týdny později, jelikož se tam od 9. do 12. dubna uskuteční také kvalifikace na olympijské hry. – Další plány přizpůsobíme momentální situaci, ale pokud se vše uklidní, tak by připadala v úvahu účast na původně plánovaném CSI4* v Gorla Minore, kde je vypsaná další kvalifikace. Uvidíme, jak to celé dopadne,“ uvedl Kamil Papoušek.
 
Foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE