reklama 11B

Kvalifikace mění termín, bude i pólo. Pardubice zveřejnily seznam akcí

ikonka

Závodiště Pardubice zveřejnilo svou termínovou listinu pro rok 2019. K dostihům a jezdectví letos přibyde pólo, chystá se i několik nových doprovodných akcí.
11.02.2019 11:19  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Více než třiatřicet akcí plánuje závodiště Pardubice v sezoně 2019. Kromě devíti dostihových dnů se v dějišti Velké pardubické odehrají i některé novinky, jednou z nich je turnaj koňského póla. Dostihový spolek Pardubice to v pondělí uvedl v tiskové zprávě.
 
DOSTIHY
 
Dostihová sezona začne v tradičním termínu 8. května. Po čtyřech dostihových dnech v jarní části sezony následuje v červenci přestávka, po které navážou srpnová a zářijová kvalifikace na Velkou pardubickou. Samotný vrchol sezony se letos poběží 13. října a jako obvykle bude součástí dvoudenního festivalu. Pardubický dostihový rok zakončí 26. října závěrečný mítink.
 
Jedna dílčí změna se týká termínu druhé kvalifikace na 129. Velkou pardubickou, která se netradičně přesouvá na neděli 23. června.
 
"Diváci byli zvyklí, že se mítinky konaly v sobotu, termín jsme byli nuceni přesunout kvůli Českému derby, které se letos poběží v sobotu 22. června," řekl v tiskové zprávě místopředseda představenstva Dostihového spolku Martin Korba.
 
KOŇSKÉ PÓLO
 
Přechod ze zimy do sezony 2019 letos nově obstará koňské pólo. Provoz ledové plochy Nadace pro rozvoj města o prvním březnovém víkendu ukončí mezinárodní turnaj Taxis Snow Polo. Na ledové ploše zaváté sněhem se představí týmy z České republiky, Slovenska, Maďarska a Německa.
 
Bude to první ze série turnajů koňského póla na pardubickém závodišti. Další se uskuteční v červnu (Taxis Polo Open Cup) a v srpnu (Taxis Polo Beach). Více informací najdete na oficiálním webu
 
VŠESTRANNOST A SPŘEŽENÍ
 
Od dubna už budou na programu jezdecké sporty. Nejprve to budou závody spřežení (13. - 14. dubna) a poté Jarní všestrannost – kvalifikace na Zlatou podkovu (19. – 21. dubna).  V letních měsících čeká návštěvníky kvalifikace na vozatajskou Zlatou podkovu a také Letní všestrannost. Posledním závodem roku je tradiční Rozlučková všestrannost.
 
KONĚ V AKCI
 
Druhá největší akce po Velké pardubické, výstava Koně v akci, má místo v kalendáři na konci prázdnin. O víkendu 24. – 25. srpna se ponese "Ve jménu krále". Kromě chovatelských přehlídek a dalších obvyklých aktivit pořadatelé slibují atraktivní jezdecká vystoupení a exhibice.
 
KROS, EXTRÉMNÍ GOLF I CHRTI
 
Změnu termínu letos hlásí Atletických kros, který se přesouvá z podzimních měsíců na 17. března. Poslední březnový víkend se na trať Velké pardubické vydají hráči extrémního golfu. Poslední dubnový víkend nabídne canicross, tedy běh přes překážky se psem. Závodníci se budou o areál dělit se závody chrtů.
 
V květnu se dvakrát vrátí na závodiště běžci, prvního června následuje Dětský den, na který o letních prázdninách naváží festivaly Létofest a Friends Fest.
 
ZÁVĚR SEZONY
 
Na sklonku roku bude připraven běžecký závod RUN TOUR, uskuteční se také Hubertova jízda a na úplný závěr sezony Taxis Gladiator Race.  Po něm se závodiště opět promění v zimní park. 
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE