reklama 11D

Kurzy CPI Summer Cupu postaví Debaere. Krytá hala už je kolaudovaná

ikonka

Čtyřdenní závody CPI Summer Cup 2019, které se konají od čtvrtka na závodišti Velká Chuchle, nabídnou kvalitní mezinárodní obsazení. Ustájení pro 80 koní je připraveno v nově kolaudované kryté jezdecké hale, plochy u kolbiště jsou zpevněny.
10.06.2019 15:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Druhé parkurové závody letošní sezony se na závodišti Velká Chuchle uskuteční už tento víkend. Sportovní program odstartuje ve čtvrtek 13. června v ranních hodinách a bude pokračovat až do neděle, kdy vyvrcholí Velkou cenou CPI Summer Cup 2019. V té si jezdci rozdělí nebývalou dotaci ve výši 100 tisíc korun.
 
Na CPI Summer Cupu se představí nejen velká část české špičky, ale také účastníci ze zahraničí. Autorem kurzů bude belgický stavitel Marc Debaere, který pravidelně působí na významných mezinárodních závodech, spolupracovat s ním bude nejzkušenější český stavitel Zdeněk Krpela.
 
Parkurové příznivce potěší účast domácí parkurové jedničky Aleše Opatrného, nejlépe umístěného českého jezdce ve světovém žebříčku Longines Ranking. Ten se zapojí s dvojicí koní do bojů o nejvyšší příčky v nedělní Velké ceně. Opatrný je členem české skokové reprezentace, která bude poslední víkend v červnu bojovat v Budapešti o splnění olympijské kvalifikace pro OH v Tokiu 2020.
 
"Jsme velmi potěšeni velkým zájmem ze strany jezdců o účast na našich závodech. Zázemí pro parkurové závody se v chuchelském areálu stále ještě buduje. V minulém týdnu jsme pokládali povrch a kolaudovali krytou jezdeckou halu, kde je nyní připraveno ustájení pro celkem 80 koní. Tu jsme při prvních závodech využít nemohli. Nově jsou zpevněné plochy u kolbiště, kde nyní montujeme tribuny pro diváky a postupně dokončujeme travnaté plochy okolo obou jezdeckých ploch,“ říká ředitel závodiště Martin Pecka.
 
"Snažíme se zde vybudovat moderní areál s maximálně komfortním zázemím pro závodníky i návštěvníky a každou sportovní akci doplňujeme také pestrým doprovodným programem, abychom uspokojili všechny, kdo k nám do Velké Chuchle zavítají a chtějí se pobavit či si jen odpočinout,“ dodal Pecka.
 
Vstupné je zdarma, program čtyřdenních závodů zahájí vždy ráno okolo osmé hodiny a potrvá až do pozdního odpoledne.
 
V sobotu a v neděli bude připraven pestrý doprovodný program pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií. V areálu vyroste u příležitosti CPI Summer Cupu rozsáhlá "family zóna" s několika stanovišti pro děti. Hravou formou se na nich dozvědí spoustu faktů a zajímavostí o koních, parkurech i chuchelském závodišti.
 
Pro nejmenší bude připraven zábavný program ve speciálním šapitó. Program bude v sobotu i v neděli zakončen hudebním vystoupením. Občerstvení nabídne nejen restaurace v tribuně závodiště, ale také populární food trucky.
 
 
Zdroj: tisková informace závodiště Velká Chuchle
Foto: Tomáš Holcbecher




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE