reklama 11C

Konference ZO navrhla Benýška na prezidenta ČJF

ikonka

První z dvanácti oblastních konferencí, které předcházejí celostátní konferenci ČJF, se konala v sobotu 5. ledna v Holešově. Členové Zlínské oblasti při ní zvolili staronového předsedu, obměnili oblastní výbor a navrhli kandidáta na prezidenta ČJF.
07.01.2019 09:37  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
Zlínská konference odstartovala sérii oblastních jednání, která musí předcházet celostátní konferenci České jezdecké federace. Během zasedání 5. ledna volili členské subjekty předsedu oblasti. Na této pozici nedošlo ke změně, oblast povede do roku 2023 Ing. Josef Balaštík. 
 
Poměrně velkou proměnou však prošel oblastní výbor. Z původní sestavy v tom novém setrvá pouze Mgr. Stanislava Zemanová. Tu doplní noví členové Ing. Jana Podrápská, Michal Slováček a Petra Žákovská.
 
Důležitým bodem usnesení je návrh na prezidenta ČJF Ing. Richarda Benýška, o jehož kandidatuře jsme informovali na podzim loňského roku, rozhovor s ním najdete v článcích níže. V Kontrolní a revizní komise by měli setrvat stávající členové Ing. Marek Holub a Mgr. Karina Divišová. 
 
Oblast má dlouhodobě zájem na právní subjektivitě, respektive vzniku pobočného spolku, tak aby mohla žádat o krajské dotace a disponovala vlastním účtem, což se promítlo rovněž do usnesení.
 
Dalším termínem oblastní konference je 19. ledna, kdy bude jednat Severočeská oblast ČJF. V souvislosti s přelomem volebních období jsme již v listopadu oslovili stávající předsedy s žádostí o rozhovor a shrnutí uplynulého období. Reakce jsme se dočkali prozatím od čtyř z nich. Jejich odpovědi najdete v souvisejících článcích níže. 
 
Zdroj: web ČJF
 
Foto: Jana Fatěnová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE