reklama 11B

Konečně medaile! Prague Lions skončili v posledním kole GCL 2021 druzí

ikonka

Celou sezonu podával tým Prague Lions při parkurové Global Champions League stabilně dobré výkony, ale medaile se jeho členové dočkali až při posledním kole ve slovenském Šamoríně, kde skončili druzí. Celkové prvenství udrželi Valkenswaard United.
23.10.2021 20:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Do sobotního druhého kola poslední letošní soutěže základní části Global Champions League postupovali jezdci týmu Prague Lions z druhé pozice, a to se jim podařilo udržet. 

Jur Vrieling na teprve devítiletém valachovi Long John Silver zopakoval bezchybnou jízdu s drobnou penalizací jedním trestným bodem za čas. Niels Bruynseels na dvanáctiletém Delux van T & L ve čtvrtek také překročil časový limit, ale v sobotu již dovezl do cíle nulu a s celkovými třemi body se Pražští lvi umístili druzí. 

Nejlepší byli v Šamoríně tentokrát Scandinavian Vikings, když Frank Schuttert ani Henrik von Eckermann nezaznamenali žádný trestný bod. Podíl na tomto úspěchu měla i Evelina Tovek, jež startovala s Frankem Schuttertem v úvodní části závodu a čistými jízdami poslali svůj tým do vedený. 

Třetí příčku obsadili Valkenswaard United. Edwina Tops-Alexander na koni Fellow Castlefield inkasovala ve čtvrtek pět bodů, ale napodruhé již předvedla precizní výkon. Naopak Peder Fredricson nenavázal na nulu s valachem Catch Me Not S a v sobotu na patnáctiletém H & M All In jednou chyboval. V součtu tak měli devět trestných bodů, což bylo shodné skóre se Shanghai Swans. Christian Ahlmann a Malin Baryard-Johnsson však měli horší součet časů, a tak se museli spokojit s nevděčnou čtvrtou pozicí. Mrzet je to muselo zejména kvůli tomu, že v tomto kole ani jeden nechybovali.

Dvanáct trestných bodů v součtu měla hned tři družstva. Díky rychlým jízdám dojeli pátí London Knights, za nimiž skončili Cascais Charms a Berlin Eagles. A právě mezi Berlínem a Londýnem probíhal boj o čtvrté místo v celkovém pořadí, které znamenalo přímý postup do semifinále Super Cupu GCL při Prague Playoffs. 

Na prvních pěti řádcích žebříčku nakonec k žádné změně nedošlo, základní část letošní série Global Champions League vyhráli Valkenwaard United před Shanghai Swans, Paris Panthers a London Knights. Berlin Eagles jsou pátí a na šesté místo poskočili z devátého řádku Prague Lions. 

Sítem čtvrtfinále Prague Playoffs, které proběhne ve čtvrtek 18. listopadu v pražské O2 areně bude muset projít i dalších deset celků GCL. Do semifinále jich z dvanácti postoupí jen osm. Dvoukolové finále naplánované na neděli 21. listopadu pak bude přístupné pouze šestici nejlepších. 

Foto: GCL
Zdroj: oficiální fotobanka GCL




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE