KMK Ptýrov: Kořínek dvakrát zvítězil. Nejvyšší skóre měl Cosmopolitan

ikonka

Ptýrov zažil v úterý 21. června další kolo skokového Kritéria mladých koní. V šesti vypsaných soutěžích dvakrát vyhrál Matouš Kořínek, a to s koňmi Universe Touch a Cincibuch. Nejvyšší známku však dostal hřebec Cosmopolitan s Josefem Lánským.
22.06.2022 15:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V úterý 21. června se v Ptýrově konalo další kolo chovatelského seriálu Kritéria mladých koní v parkurovém skákání. Připraveny byly parkury pro obvyklé kategorie, tedy pro koně narozené mezi lety 2016 až 2018.
 
V soutěži čtyřletých klisen se dařilo nejvíce Alfě 50 v sedle s Petrem Vančurou. Klisna českého teplokrevníka, jejímž otcem je Aristo Z a dědem ze strany matky Comero, dostala známku 25,300. Druhá dojela vestfálská hnědka Iberia, kterou představila Soňa Stejkalová. A na třetí příčce se umístila rovněž vestfálská klisna One And Only s Denisou Brutovskou.
 
Holštýnský hřebec Cosmopolitan, jehož prezentoval Josef Lánský, nenašel přemožitele mezi valachy a hřebci narozenými v roce 2018. Hnědák po Contendro I z matky po Calato zapsal známku 26,500, což byl vůbec nejlepší výsledek celého mítinku. Český hřebec Espace, kterého sedlala Kateřina Mestenhauserová dojel druhý se ztrátou šesti desetin bodu, třetí místo obsadila dvojice Cante Royal a Miloslav Příhoda.
 
Pětileté klisny čekal parkur s překážkami do 110 centimetrů. Bez chyb jej zdolala holštýnská hnědka Universe Touch s Matoušem Kořínkem. Klisna po United Touch z matky po Quite Capitol se líbila nejvíce také komisaři, kterým byl tentokrát Roman Drahota. První místo obsadila se ziskem 26,400 bodu. Za ní se seřadila Lenka Kočí s Piruetou 1, což je klisna plemene slovenský teplokrevník, Denisa Vegrichtová s hnědkou jménem Lidice, která je sice narozená v Česku ale přísluší k vestfálské plemenné knize.
 
Jan Chýle, jenž také působí v roli komisaře, se tentokrát představil jako jezdec a předvedl nejlepšího pětiletého hřebce. Tím byl holštýnský kůň Beuamont, který má v původu plemeníky Brantzau a Cassin 74. Vyjeli si 26,000 bodu. Druhá dvojice v pořadí Denisa Vegrichtová a Caranoso za nimi zaostala o dvě desetiny bodu. Třetí příčku bral Miloslav Příhoda s koněm ukrajinského chovu jménem Shamber.
 
Kategorie šestiletých byla úspěšná pro plemeno slovenského teplokrevníka. Mezi klisnami zvítězila Klariqua Insprav, kterou sedlala Denisa Vegrichtová. Otcem hnědky je Quaid FRH a dědem Ermitaž. Jejich známka měla hodnotu 26,000. Druhá příčka patřila dvojici Jiří Hruška a Calua, což je v Polsku narozená hanoverská bělka. Třetí dojela Copycat EBH Z plemene Zangersheide, v sedle s Petrou Charvátovou.
 
Slovenský teplokrevník zazářil i mezi šestiletými hřebci a valachy. Vítězství slavil Cincibuch s Matoušem Kořínkem. Valach po Cornet Obolensky z matky po Caturo si vyjel známku 26,200. Na druhém místě skončil v Česku narozený vestfálský hřebec Kábul, jehož prezentovala Denisa Vegrichtová a třetí místo patřilo holštýnskému hnědákovi Baltovi s Lubošem Kozákem.
 
Foto: Martina Kůstková