reklama 11A

Kladruby a Zduchovice otvírají mezinárodní soutěžní sezonu 2019

ikonka

Hned dvoje mezinárodní závody přinese poslední dubnový víkend. Areál ve středočeských Zduchovicích ožije parkurovým mítinkem CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. Vozatajové pojedou CAI Rudolfův pohár v Kladrubech nad Labem.
23.04.2019 12:17  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Už ve středu 24. dubna odstartuje CSIOchJY ve Zduchovicích. Druhý ročník závodů určených pro děti, juniory a mladé jezdce vyvrcholí v neděli, kdy jsou na programu soutěže Grand Prix. Pozornost bude poutat také páteční program, kdy se jedou Poháry národů.
 
Navíc jsou otevřené také soutěže pro mladé koně, takže se ve Zduchovicích objeví také senioři. Celkem na soupiskách startujících figuruje 132 jezdců s bezmála dvěma sty koňmi. Dorazí účastníci z Bulharska, Lichtenštejnska, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Ukrajiny a Velké Británie. Chybět samozřejmě nebudou domácí reprezentanti, kteří po loňském úspěšném ročníku, kdy vyhráli Pohár národů v kategorii dětí i juniorů, budou patřit mezi favority.
 
Mezinárodní závody proběhnou také v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem. Koná se tam Rudolfův pohár, což jsou tradiční vozatajské závody. Z důvodu vysokého počtu startujících začínají drezury již ve čtvrtek. Druhá polovina startujících se představí v pátek. Sobota pak nabídne maraton a v neděli vše vyvrcholí jízdami mezi kužely.
 
Rozpis nabízí soutěže dvou a třívězdových úrovní. V CAI3* pro jednospřeží budou chybět obhájci vítězství v roku 2018 i 2017. Šance na triumf se tak zvyšují pro ostatní jezdce. V českých barvách nastoupí Ota Bareš, Karel Nývlt a Jiří Ziegler. Velmi silná konkurence míří do tříhvězdové soutěže párů. Loni bral první i druhé místo Němec Sandro Koalick, který se jistě bude snažit uspět i letos. Také bronzový Rafal Wojtacha z Polska si nenechá mítink ujít.
 
Jediný český zástupce nastoupí do soutěže čtyřspřeží, a to domácí Jiří Nesvačil junior, který bude obhajovat první místo. Konkurenty mu budou Polák Piotr Mazurek, Němci Uwe Engel a Maximillian Reith a Josef Leibetseder junior a Ewald Wurm z Rakouska. Vypsaná je také kategorie pony. V té budou závodit čeští jezdci Tomáš Jelínek, Aleš Fiala a Michal Kořínek.
 
Celkově se na domácích kolbištích odehraje více než třicet akcí. V Královicích se v sobotu 27. dubna pojedou drezury, aby je o den později vystřídali skokani. Skákat se bude také v Brně Panské líše, kde se bude konat druhé kolo série Panská lícha Cup.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE