Kellnerová a Vrieling ve Stockholmu čtvrtí. Lvi jsou v GCL nyní sedmí

ikonka

Jezdci týmu Prague Lions si v Global Champions League, jejíž páté kolo proběhlo v sobotu 19. června ve švédském Stockholmu, opět polepšili. Anna Kellnerová a Jur Vrieling vybojovali se svými koňmi čtvrtou příčku a průběžně jsou Pražští lvi sedmí.
19.06.2021 16:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
Jur Vrieling v sedle desetiletého valacha Fiumicino van de Kalevallei zopakoval v sobotní druhé části soutěže Global Champions League ve Stockholmu bezchybnou a také rychlou jízdu. Anna Kellnerová namísto Silverstona G sedlala napodruhé třináctiletou klisnu Catch Me If You Can OLD a zajela s ní stejný výsledek, jako v pátek se stejně starým valachem. Nutno dodat, že šlo opravdu o velmi lehké shození v úvodní části kurzu a česká reprezentantka jinak se svým výkonem musela být jinak velmi spokojena. 
 
Celkových osm trestných bodů za jednu chybu v prvním i druhém kole a součet sobotních časů 144,59 sekundy stačil na čtvrtý řádek výsledkové listiny. Od stupňů vítězů je dělilo jen necelých pět sekund. Právě takový časový náskok měli Berlin Eagles zastoupení Ludgerem Beerbaumem s teprve devítiletou klisnou Milou a Philipp Weishaupt na jedenáctiletém valachovi Coby. 
 
Zatímco v pátek obě dvojice chybovaly, tentokrát zajeli čistě a rychle, což jim nakonec vyneslo posun na třetí příčku. Na té druhé skončili Monaco Aces. Také Jerome Guery s valachem Great Britain V i Billy Twomey s hřebcem Chat Botte E.D. v sobotu nechybovali, nesli si jen zátěž čtyřmi body po pátečním lehkém zaváhání Gueryho.
 
Jenže právě to nakonec rozhodlo o tom, že Monaco Aces nevyhráli. Čas 144,09 by jim k tomu o 14 setin stačil. Právě o tolik totiž byli pomalejší pozdější vítězové z Valkenswaard United. Jejich členové se především díky domácímu jezdci Pederovi Fredricsonovi s Catch Me Not S dočkali skvělého přijetí přítomnými fanoušky, kteří v omezeném počtu mohli sledovat průběh soutěže přímo na olympijském stadionu. 
 
Švédský jezdec stejně jako jeho týmová kolegyně Edwina Tops-Alexander s Fellow Castlefield nechyboval a pro Valkenswaard United zajistil již třetí prvenství v této sezoně Global Champions League. Průběžné pořadí po pěti kolech vedou s 132 body. Druhé místo si drží Shanghai Swans se 130 body, tři body do stovky naopak chybí Monaco Aces. S 84 body jsou čtvrtí London Knights, pátý řádek patří celku Paris Panthers se 77 body a o bod méně mají šestí Berlin Eagles i sedmí Prague Lions. 
 
Foto: Stefano Grasso / GCL