Když se sny stanou skutečností. Dánové jsou drezurními mistry světa

ikonka

Na úspěch před domácím publikem si jezdci Dánska mysleli, snili o nejcennějším kovu. Sen se nakonec splnil. V neděli 7. srpna si dojeli poprvé v historii pro tituly mistrů světa v soutěži týmů. Mezi nimi a druhými Brity byl rozdíl pouhého procenta.
08.08.2022 10:50  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Herning se ve dnech 6. až 10. srpna stal dějištěm mistrovství světa v drezuře. V prvních dvou dnech byly na programu úlohy Grand Prix, z kterých se počítalo pořadí týmů. V posledních letech čím dál silnější Dánové v čele s Cathrine Laudrup-Dufour si mysleli na medaili. Nakonec získali tu nejcennější.
 
Právě dánská jednička Cathrine Laudrup-Dufour zajela s valachem Vamos Amigos nejlepší výkon ze všech startujících, za nějž dostala 81,864 procenta. Na triumfu Dánska se také podíleli Nanna Merrald Rasmussen v sedle Blue Horse Zack, Carina Cassoe Krüth s klisnou Heiline´s Dancierou a Daniel Bachmann Andersen s valachem Marshall Bell. Celkový součet tří započítaných jízd Dánů činil 235,451 procenta.
 
O pouhé jedno procento méně zapsali stříbrní Britové. Nejlepší výkon přes 80 procent předvedla Charlotte Fry na vraníkovi Glamourdale. Medaile si odvezli také Charlotte Dujardin startující se zatím nezkušeným Imhotepem, Gareth Hughes s Classic Birolincou a Richard Davidson, který závodil v sedle valacha Bubblingh.
 
Třetí místo obsadila sestava Německa. Tam nejvíce bodovala Isabell Werth na DSP Quantaz se známkou 77,127 procenta. Do bronzového týmu patřili i Benjamin Werndl s Famosem OLD, Frederic Wandres na ryzákovi Duke of Britain a jezdkyně všestrannosti Ingrid Klimke, jež si s Franziskem vyjela svou první medaili z drezurního mistrovství světa.
 
Foto: Lenajo de Koster / FEI