reklama 11D

Když máte koně v jiném okresu aneb čím se prokázat v případě kontroly

ikonka

Od 1. března 2021 platí v České republice zákaz cestování mezi okresy. Výjimku mají např. lidé cestující do zaměstnání, ale důvodem cesty může být i zajištění péče o zvířata. Majitelé koní by s sebou při cestách mimo okres měli mít vyplněný formulář.
01.03.2021 16:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Pokud potřebujete obstarat svého koně, pak byste měli u sebe mít doklad podle bodu IV. usnesení vlády č. 216 ze dne 26. února 2021, který si můžete stáhnout na stránkách Vlády České republiky POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Vyplňte své jméno, příjmení, adresu, číslo občanského průkazu, event. cestovního pasu. Jako důvod k opuštění místa trvalého pobytu nebo bydliště zaškrtněte kolonku zahrnující „zajištění péče o zvířata“. 
 
Ve formuláři je dále potřeba uvést kontaktní údaje (včetně telefonního čísla) na zástupce objektu, u kterého máte koně ustájeného. Samozřejmě nemůže chybět ani úplná adresa zmíněného jezdeckého areálu či stáje. Tento formulář však je jednorázový a obsahuje také kolonku pro konkrétní den a hodinu.
 
Další z možností je, že vám zástupce jezdeckého areálu či stáje vystaví „potvrzení na cesty k zajištění péče o koně v době zákazu volného pohybu osob dle usnesení vlády č. 216 ze dne 26. února 2021, ve kterém vypíše veškeré údaje z výše uvedeného formuláře a uvede v něm, že potvrzení je platné po celou dobu tohoto omezení – tj. od 1. do 21. března 2021. 
 
V potvrzení by měla být také informace, že: „Cesty uvedené osoby z místa trvalého pobytu nebo bydliště do uvedených stájí a zpět jsou pro zachování nejdůležitější péče o zvířata nezbytné“.
 
Při samotné péči o koně, která zahrnuje samozřejmě i jeho opohybování, byste měli mít na mysli, že při vyjížďce do terénu byste neměli opouštět katastr obce. Jedná se totiž současně o sportování, resp. vycházku do přírody, na což se vztahuje další vládní omezení.
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE