reklama 11D

Kdo s koho. Riders Masters Cup postaví v duelech proti sobě hvězdy

ikonka

V pátek 6. prosince se v Paříži odehraje jedinečná soutěž Riders Master Cupu. V té proti sobě závodí týmy Ameriky a Evropy. Výjimečná je hlavně tím, že jezdci nastupují proti sobě v duelech. Porazí třeba Kevin Staut Marlona Modola Zanotelliho?
06.12.2019 15:56  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Riders Masers Cup je soutěž, v níž spolu závodí družstva Ameriky a Evropy. V duelech vždy nastupují proti sobě dvě dvojice, které sbírají body pro svůj tým. Jedou se na dvě kola, přičemž první se jede podle tabulky A, tedy dle klasického hodnocení, druhé pak jako honební. A vzhledem k tomu, že úvodní kolo je na úrovni Grand Prix, není to žádná selanka. 
 
Za vítězství v prvním kole získává jezdec 10 bodů, v druhém kolo je to dvojnásobek. Výrazně lepší bilanci mají Evropané, kteří vyhráli všechny čtyři soutěže, které se od roku 2017 jely.
 
Pátá soutěž se odehraje v pátek 6. prosince v rámci večerního programu CSI5* Longines Masters v Paříži. A diváky čekají vskutku hvězdné duely. V prvním kole proti sobě nastoupí Kanaďanka Kara Chad a mistr Evropy Švýcar Martin Fuchs, který je letos v neskutečné formě. V druhé jízdě se představí jeden z nejlepších jezdců Brazílie i celé latinské Ameriky Marlon Modolo Zanotelli a Francouz Kevin Staut. Legendární brazilský zlatý olympionik Rodrigo Pessoa pojede proti Belgičanovi Josovi Verlooyovi. Další z individuální vítězů OH Eric Lamaze z Kanady se postaví proti Irovi Darraghovi Kennymu, jenž byl letos mimořádně úspěšný v Global Champions. Poslední duel si vylosovali členka zlatého družstva z OH 2008 i z WEG 2018 Laura Kraut a švédský reprezentant Henrik von Eckermann.
 

Výsledky najdete v tomto odkazu

 
Zdroj a foto: Riders Masters Cup




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE