Kdo povede skokovou komisi ČJF? Zatím se toho ujala Sylvie Boušková

ikonka

Po rezignaci Jiřího Skřivana byla na pozici předsedkyně skokové komise České jezdecké federace jmenována Sylvie Boušková. Jak však sama prozradila, jde o dočasnou záležitost. Ve čtvrtečním podcastu EquiRadia hovořila mimo jiné o nejbližších plánech.
20.01.2022 15:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Předsedkyní skokové komise ČJF je v současné době Sylvie Boušková, jejíž hlavní doménou při práci v komisi je stylové ježdění. 
 
„Předsedkyní skokové komise jsem nyní pouze dočasně poté, co rezignoval Jiří Skřivan a bylo nutno někoho učinit šéfem skokové komise. Takže já jsem jím pouze dočasně, než bude novým Výkonným výborem stanoven nový předseda skokové komise. Měl by to být někdo, kdo se věnuje tomuto sportu, ale není již aktivním jezdcem, a hlavně chce tuto funkci vykonávat,“ podotkla Sylvie Boušková v úvodu rozhovoru pro EquiRadio.
 
Členy skokové komise jsou v současné době podle informací na webu České jezdecké federace vedle Sylvie Bouškové dále Jarmila Beranová, Roman Drahota, Petr Mašek, Aleš Suchánek, Markéta Šveňková a Zdeněk Žíla. „Nově je dalším členem skokové komice ještě Marek Javorský, ale mezi sebou jsme zatím nediskutovali, kdo by se měl stát novým šéfem,“ doplnila dočasná předsedkyně, která je členkou komise zhruba tři roky a její hlavní doménou je stylové ježdění.
 
„Určitě se stylové ježdění postupně rozvíjí, jde to dopředu a stále více dětí jezdí rádo stylové soutěže. Nejvíce se to osvědčilo u poníků, kde už jedeme více než desátým rokem a určitě je tam ten pokrok znát,“ spokojeně konstatuje. Společně s Riou Lacina Hoffmeisterovou vede také nově Sportovní centrum mládeže pony. „Samozřejmě už za dob pana Mestenhausera jsme se na SCM podíleli v rámci stylového ježdění. Máme opět skupinu šikovných dětí, ale ještě stále velmi malých ve věku od osmi do dvanácti let. Opravdu začínají a budeme doufat, že budeme schopni je správně rozvíjet. Myslím si, že většina dětí se chce naučit jezdit a jejich vztah ke koním, resp. poníkům je velmi kladný. O své poníky se dobře starají a myslím si, že skutečně chtějí umět jezdit, a ne jenom vyhrávat. Chtěli bychom, aby se dále zlepšovaly a my jim udělali dobrý základ k tomu, aby mohly dál pokračovat na velkých koních i do velkého SCM,“ prozrazuje dlouhodobé cíle Sylva Boušková.
 

Psali jsme: Tjark Nagel bude v roce 2022 reprezentačním trenérem mladých skokanů

 
Jako dobrý krok označila skutečnost, že bude i v roce 2022 reprezentačním trenérem mladých skokanů Tjark Nagel. „Určitě je možnost mít Tjarka Nagela jako reprezentačního trenéra pro naše juniory velké plus. Je to osobnost, které si všichni junioři i mladí jezdci váží, je to pro ně veliký vzor a myslím, že je důležité mít někoho, kdo je povede. On je schopen udávat směr a je velmi dobře schopen děti motivovat a posouvat je k lepším výsledkům speciálně na závodech. I ta jeho příprava je pro děti velmi přínosná. Poslední víkend v lednu proběhne ve Zduchovicích první soustředění s Tjarkem, kde by mělo dojít k takové revizi a seznámení se s novými jezdci. Následně bude pokračovat v březnu další tréninkový víkend, který už bude takový třídící. Tjark by se měl účastnit během sezony závodů, které budou vybírány federací,“ prozrazuje. 
 
Plánů na sezonu 2022 má skoková komise mnoho a nezahálí ani v zimních měsících. „Chtěly bychom s Riou úspěšně rozvíjet SCM pony. Na jaře bychom rádi uspořádali v rámci komise refreshingy stavitelů a stylových rozhodčích. Budou vždy dva, v Čechách a na Moravě, kdy v Čechách bude stylové rozhodčí školit opět Johann Sailer, jako tomu je již několik let, a na Moravě to bude Rudolf Mrugala. Je plánovaný i refreshing pro stavitele, kde bude představen nový vzdělávací plán, přičemž v Čechách bude školitelem Marc Debaere a na Moravě Magda Erdélyi. Takový je tedy plán skokové komise na příštích pár týdnů,“ dodává Sylvie Boušková v podcastu EquiRadia.
 
Foto: Martina Burianová, poskytla Asociace ČSP