reklama 11A

Karel Polák jediný bezchybný v T** při zduchovickém Summer festivalu

ikonka

Osm dvojic se postavilo na start hlavní soutěže Summer Jumping & Food festivalu ve Zduchovicích, kterým byl parkur stupně obtížnosti T**. Jediným, komu se jej podařilo překonat bez penalizace, byl Karel Polák, a to hned dvakrát!
14.07.2019 21:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Summer Jumping & Food festival ve Zduchovicích nabídl během druhého červencového víkendu hned dva těžké parkury. Ten nedělní měl dvě hvězdy, což je úroveň, která na domácích kolbištích často k vidění není. 
 
Startovní pole ovšem nebylo příliš početné, a to nejen kvůli vysoké náročnosti. Menší zájem ze strany jezdců umocnila skutečnost, že se ve stejný den jel i Český skokový pohár v Olomouci. Tamní Creditas Velká cena byla postavená „o díru níž“, zato dotace soutěže byla vyšší o 50.000 Kč, a tak přilákala i jezdce ze vzdálených Čech. 
 
Ve Zduchovicích nastoupilo na start parkuru T** šest jezdců s osmi koňmi. Patrik Majher s Charmante 40 nedokončil a s Lavallou inkasoval šestnáct trestných bodů. Dvě chyby zapisovali Václav Horký s Asile De Paix P a Miloslav Vítek s Capri 100. Čtyři body za jednu chybu obdrželi Michaela Rodová s Jersy Flower a Filip Doležal s Coup de Coeur GP Madame Z. 
 
Jediným, komu se povedlo všechny nástrahy překonat bez penalizace, byl Karel Polák, a to jak s Tallmannem TN, s nímž skončil v čase 77,40 druhý, tak s Empire 1, na němž si dojel díky lepšímu času 75,80 sekundy pro první cenu. 
 
Kompletní výsledky najdete na webu www.zavody-zduchovice.cz
 
Foto Jezdecké centrum Zduchovice (zdroj: Facebook)




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE