reklama 11C

Kandidát na prezidenta ČJF Benýšek: Zaskočila mě atmosféra strachu

ikonka

Už ve středu 10. dubna 2019 se koná ve Sportovním centru Nymburk volební konference České jezdecké federace. Necelé dva dny před tím oznámil jeden z kandidátů na pozici prezidenta ČJF Richard Benýšek jména dvou spolukandidátů do Výkonného výboru ČJF.
08.04.2019 16:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Kandidát na prezidenta České jezdecké federace Richard Benýšek na pozici viceprezidenta pro ekonomiku nominuje v případě svého zvolení Ladislava Duba, na pozici člena výkonného výboru pro vzdělání pak Evu Sobotkovou. Ostatní členy týmu prý představí až po svém případném zvolení. 
 
Ladislav Dub již pozici viceprezidenta ČJF pro ekonomiku krátce vykonával do března minulého roku. Byl několik let funkcionářem pražské oblasti, má zkušenosti jako jezdec, trenér i rozhodčí. Zároveň se 17 let pohybuje v oboru finančního řízení, controllingu, reportingu, účetnictví, daní a lidských zdrojů v nadnárodních korporacích. 
 
Eva Sobotková je akademickou pracovnicí na Oddělení chovu, šlechtění koní a agroturistiky Mendelovy univerzity v Brně, kde je i garantem jezdeckých předmětů. Vykonává funkce stewarda a rozhodčího na národních závodech v ČR a funkci funkce FEI stewarda na mezinárodních závodech CSI4*, CSI3*- W, CSIO 3*, CDI3*-W, CDIY, CIC3* a působí v organizačním výboru Národní výstavy hospodářských zvířat v Brně.
 
Další kandidáty se Richard Benýšek rozhodl nepředstavit. „Celý svůj život se pohybuji ve velmi tvrdém a konkurenčním byznysovém prostředí. Podstoupil jsem desítky opravdu těžkých bitev a soubojů – vždy ale v duchu fair play a při vzájemném respektu s konkurenty. Musím přiznat, že to, s čím jsem se setkal v zákulisí naší federace, mě opravdu překvapilo,“ říká Richard Benýšek. „Zaskočila mě atmosféra strachu, negativních kampaní, zákulisních tahů a pomstychtivosti. Nechci, aby tyto věci v případě mého neúspěchu dopadly na mé spolupracovníky. Rozhodl jsem se proto oznámit pouze první dva členy svého týmu, kteří se mnou již absolvovali část mé kampaně, ostatní představím až po mém případném zvolení,“ dodává.
 
Volební konference České jezdecké federace proběhne ve středu 10. dubna 2019 od 10:00 hodin v prostorách Sportovního centra Nymburk. Druhým kandidátem do vrcholné funkce ČJF je její současná prezidentka Olga Plachá. Jak s ní, tak s Richardem Benýškem jsme v minulosti publikovali rozhovory. Najdete je pod níže uvedenými odkazy.
 
Zdroj: Tiskové prohlášení Richarda Benýška



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE