Kamil Papoušek se vrací: Do Martinic se jedu zúčastnit. Cítím se dobře

ikonka

Po téměř pěti týdnech se Kamil Papoušek vrací do sedla a chystá se na účast při parkurovém mistrovství České republiky v Martinicích u Březnice. „Vítěz je asi jasný. Sebe bych za favorita rozhodně neoznačil, ale stát se může zázrak,“ říká.
24.09.2020 12:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB


 
Kamil Papoušek byl velkým hrdinou při Poháru národů během pražského CSIO ve Velké Chuchli. Přestože si přivodil velmi bolestivé zranění v oblasti třísel, překonal se a s Warnessem absolvoval první kolo týmové soutěže bez chyb na překážkách. Tím přispěl nejen ke skvělému pátému místu pro Českou republiku, ale navíc si splnil se zmíněným hřebcem zapůjčeným ze Zemského hřebčince Písek individuální kvalifikaci pro účast na olympijských hrách. 
 
Nyní se po dlouhých pěti týdnech vrací do sedla a těší se na účast při říjnovém mistrovství České republiky v Martinicích u Březnice. „Mělo by to klapnout. Jezdil jsem ve středu úplně poprvé, rekonvalescenci jsem dodržoval velmi poctivě a zodpovědně. Sedl jsem si včera na dva nejhodnější koně, u nichž jsem věděl, že mi nic neprovedou a fungovalo to dobře,“ pochvaluje si Kamil Papoušek. 
 
„Dnes jsem už také jezdil, a i když to břicho ještě bolí, tak to není nic hrozného. Byl jsem na magnetické rezonanci na Bulovce a nemělo by mi hrozit nějaké nebezpečí. – Nebyl to přímo sval z třísla do nohy, jak jsem si zpočátku myslel, ale břišní sval. Sice tam mám ještě nějaký zapoudřený hematom, ale to by již brzy mělo být v pohodě. Musím samozřejmě dávat pozor, ideálně bych neměl padat a neměl bych to břicho moc zatěžovat, ale jinak mi účast na závodech doktor ani moc nerozmlouval,“ pokračuje Kamil Papoušek. 
 

PSALI JSME: CSIO3* Prague Cup 2020: Zahajovací soutěž vyhrál Kamil Papoušek

 
„V pátek vezu dva mladé koně do Zduchovic, ale na těch startovat já ještě nebudu, bude je jezdit Matěj. Cestou zpět bych chtěl v Písku naložit Warnesse a pokud bude vše v pohodě, tak bych měl ve čtvrtek ráno vyrazit do Martinic. Do jednotlivců plánuji nastoupit s Warnessem a s Great Feelingem. V Ideálním případě by šel Charlyn družstva a Lokiho tam vezmu jako náhradníka, aby si skočil parkury do 130 až 135 centimetrů. Ale on je trochu komplikovaný, takže pokud by mě zranění pořád limitovalo, tak bych ho nechal raději doma,“ uvažuje nahlas Kamil.
 
V mistrovské soutěži si rozhodně jezdec ze Srnína velké ambice nedělá. „Jedu se tam zúčastnit. Vím, že tam budou stát tři pěkné parkury, tak si je chci skočit. Teď jsem o několik závodů přišel, tak bych si chtěl s Warnessem něco skočit. Plánuji ještě s ním v závěru sezony jet do Itálie, ale nevím, zda to klapne. Každopádně bych chtěl ještě vyrazit dva týdny po mistrovství do San Giovanni. Už jsem si dokonce zjišťoval, jak to chodí ohledně corona testů. U nás to funguje poměrně spolehlivě a neměl by být problém si test udělat. Stojí to asi 2500 korun, ale pokud bude potřeba, tak si tam zajedu.“
 
Do Martinic se Kamil Papoušek těší především na skvělou atmosféru: „Přece jen je to mistrovství, a i když tam asi nebude moci být tolik fanoušků, jako běžně při národních šampionátech bývá, tak určitě vytvoří skvělou atmosféru a všichni si to užijeme. – Já osobně to letos nebudu brát jako mistrovství, ale jako každé jiné závody. Je to pro mě možnost někam vyrazit, když už se konečně cítím dobře. Každopádně bych sebe jako vítěze netipoval, ten je asi jasný – to bude Aleš Opatrný, ale může se stát zázrak. Na stupních vítězů mají určitě velkou šanci se objevit Ondra Zvára a Honza Štětina,“ dodává. 
 
Veškeré aktuality o přípravách a programu parkurového mistrovství České republiky najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz
 
Text Josef Malinovský
Foto Kateřin Návojová