Kamil Papoušek přidal další vítězství při Memoriálu Jana Papouška

ikonka

Čtyřdenní parkurová událost v martinickém areálu Equitana vyvrcholila dvoukolovou soutěží na stupni T*. Memoriál Jana Papouška ovládl po obou bezchybných kolech Kamil Papoušek s klisnou Charlyn. Druhá skončila nejmladší účastnice Anna Helebrantová.
27.06.2021 18:22  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


Jezdecký areál Equitana v Martinicích hostil další ročník Memoriálu Jana Papouška. Po celé čtyři dny byly startovní listiny velmi četně obsazené jezdci z celé republiky. Samotným vrcholem byla nedělní dvoukolová soutěž s překážkami vysokými 145 centimetrů, do níž bylo přihlášeno devětatřicet dvojic.
 
Do druhého kola Memoriálu Jana Papouška se probojovalo dvojic patnáct, mezi nimiž nechyběly ani juniorské reprezentantky Anna Helebrantová, Mariana Michlíčková a Tereza Svobodová. 
 
Obě kola zajel čistě pouze Kamil Papoušek s klisnou Charlyn a stal se tak vítězem této tradiční události. Druhé místo vybojovala teprve šestnáctiletá Anna Helebrantová, která zářila v sedle svého Epa van de Achterhoek Z. Na třetí a čtvrté pozici se umístil Aleš Opatrný, jenž s Carmanem i Ligrettem obdržel čtyři trestné body. Mezi dekorovanými byl také reprezentant Německa Maxmilian Schmid, jemuž patřilo místo páté s koněm Santiago.

 

Výledky nalznete ZDE

 
Foto: Patricie Mazuchová